PİYASALAR

  • BIST 1009722.090%
  • ALTIN2428.571-0.03%
  • DOLAR32.52-0.1%
  • EURO34.8-0.22%
  • STERLİN40.476-0.17%
  1. HABERLER

  2. GÜNDEM

  3. Türkiyesiz olmayacağını anladılar! Mısır'dan Yunanistan'a gizli mesaj
Türkiyesiz olmayacağını anladılar! Mısır'dan Yunanistan'a gizli mesaj

Türkiyesiz olmayacağını anladılar! Mısır'dan Yunanistan'a gizli mesaj

Türkiye ve Yunanistan, Doğu Akdeniz enerji kaynaklarına yönelik çetin bir mücadele yürütüyor. Akdeniz denkleminde önemli bir yerde olan Mısır, normalleşen ilişkilerle birlikte, Türkiye'ye yönelik ilgi ve alakasını arttırmış görünüyor. Uzmanlar, Mısır'ın Doğu Akdeniz'de Türkiyesiz bir denklemin işlemeyeceğini gördüğünü belirtiyor.

A+A-

Türkiye ve Mısır arasında ilişkilerin normalleşmesi için tarihi adımlar atıldı. Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu, Mısır Dışişleri Bakanı Şukri ile Kahire'de ortak basın toplantısı düzenledi. İki bakan her alanda normalleşme mesajları verdi. Bu kritik zirve Yunanistan başta olmak üzere Doğu Akdeniz'i yakından takip eden ülkelerin dikkatini çekti.

Katar'daki tokalaşma komşuyu rahatsız etti

Katar'daki bu tokalaşma Atina'da rahatsızlık oluşturmuş Akdeniz'deki gayrimeşru talepleri konusunda endişeye kapılmışlardı. Yunan Dışişleri Bakanı Dendias hemen ertesi gün gün uçağa atlamış soluğu Kahire'de almıştı.

Akıllara Dendias'ın yaptığı ziyaret geldi
Mısır ile Türkiye'nin normalleşmesi süreci devam ediyor. Bu kapsamda Dışişleri Bakanı Çavuşoğlu 11 yıl sonra Mısır'a bir ziyaret gerçekleştirdi. Mevkidaşı Samih Şukri ile bir araya geldiği o görüntü akıllara Dendias'ın yaptığı ziyareti getirdi.

Türkiye'ye ayrı Yunanistan'a ayrı protokol
Mısır Türk Dışişleri'ne ayrı Yunanistan'a ayrı protokol uygulamıştı. Dendias daha alçak bir koltukta ağırlanması bugünden bakılınca daha bir anlam kazanıyor.

Yunanistan bayrağı yok
Bir başka detayda bayraklarda gizli. Dendias'ın ziyaretinde Yunanistan bayrağı yok. Ancak Bakan Çavuşoğlu'nun görüşmesi uluslararası teamüllere uygun.

İki ziyaret arasındaki farklar Doğu Akdeniz mücadelesinde Mısır faktörünün karşı cepheden uzaklaştığı algısını oluşturacak cinsten.

Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.