PİYASALAR

  • BIST 1008718.110%
  • ALTIN2244.8280.02%
  • DOLAR32.3330.07%
  • EURO35.164-0.12%
  • STERLİN41.109-0.13%
  1. HABERLER

  2. Türkiye'nin haklı olduğunu Fransa Anayasa Mahkemesi teyit etti
Türkiye'nin haklı olduğunu Fransa Anayasa Mahkemesi teyit etti

Türkiye'nin haklı olduğunu Fransa Anayasa Mahkemesi teyit etti

A+A-

TBMM AB Uyum Komisyonu Başkanı Gülpınar, Fransa Anayasa Mahkemesinin, 1915 olaylarına ilişkin iptal kararına ilişkin,


TBMM AB Uyum Komisyonu Başkanı ve AK Parti Şanlıurfa Milletvekili Mehmet Kasım Gülpınar, Fransa Anayasa Mahkemesinin, 1915 olaylarına ilişkin Ermeni iddialarını da kapsayabilecek şekilde "bazı suçların reddinin suç sayılmasına" ilişkin yasanın ilgili hükmünü iptal etmesini, "Bugün geldiğimiz noktada Fransa Anayasa Mahkemesi bizi haklı çıkardı." diye yorumladı.

Gülpınar, AA muhabirine yaptığı açıklamada, akıl ve sağduyunun, Fransa'da karşılığını bulduğunu belirterek, söz konusu yasa bu ülkede 2011'de gündeme geldiğinde de gerçekleştirdikleri temaslarda bunun ifade özgürlüğüne tamamen aykırı bir tavır ve tutum olduğunu dile getirdiklerini anımsattı.

Mehmet Kasım Gülpınar, şunları kaydetti:

"Bugün geldiğimiz noktada Fransa Anayasa Mahkemesi bizi haklı çıkardı. Yani daha fazla ileri gitmenin, bu işi zorlamanın bir anlamı yok. Tarihçilerin karar vereceği ki henüz karar vermediği bir konuda ifade özgürlüğünü kısıtlayacak bir kanun getirmenin ve cezalandırmaya gitmenin hiçbir anlamı yok. Sevincimiz, Fransa Anayasa Mahkemesinin, siyasilerin görüşü doğrultusunda fikir beyan etmemesi, onların bu atraksiyonuna alet olmaması. Bu bizim sevimcimiz açıkçası."

Bu konunun, tarihçiler tarafından bilgi ve belgeler ortaya konularak araştırılması gerektiğine dikkati çeken Gülpınar, "Yani siyasetçi canı istediği zaman 'Soykırım var', canı istediği zaman 'Soykırım yok' gibi bir noktaya gelmesin. Bizim bütün arzumuz, temennimiz bu." dedi.


AA

Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.