PİYASALAR

  • BIST 1009902.071.91%
  • ALTIN2435.6810.33%
  • DOLAR32.52-0.13%
  • EURO34.891-0.16%
  • STERLİN40.5940.06%
  1. HABERLER

  2. GÜNDEM

  3. Türkiye'nin başörtülü ilk kadın pilotu yemin edecek
Türkiye'nin başörtülü ilk kadın pilotu yemin edecek

Türkiye'nin başörtülü ilk kadın pilotu yemin edecek

A+A-

Türkiye'nin başörtülü ilk kadın pilotu Merve Gürbüz, haftaya yemin edecek.


Türk Silahlı Kuvvetleri'nde yeni bir dönem başlıyor.  23 yaşındaki Merve Gürbüz, Türkiye'nin ilk başörtülü kadın pilotu olacak. 

Osmaniye'de lise eğitimini alan genç pilot, Selçuk Üniversitesi Bilgisayar Mühendisliği Bölümünü kazandı.  15 Temmuz darbe girişiminden sonra hükümetin üniversitelerden askeri okullara yatay geçiş hakkı tanıması, onun için dönüm noktası oldu. Genç kız son sınıf öğrencisiyken babasının desteğiyle Hava Harp Okulu'na girmek için başvuru yaptı. 

İlk olarak Hava Harp Okulu'nun sınavlarına tabi tutuldu. 14 uçuş eğitiminden geçti. 13'ü hoca eşliğinde ve puanlama sistemiyle yapılan eğitimlerin sonuncusunda 'yalnız uçuş' adımını da aştı. Gürbüz, Milli Savunma Bakanlığı'nın açtığı mülakata girdi. Güvenlik soruşturmasının ardından Hava Harp Okulu'ndaki intibak eğitime başladı.Ve kendisi gibi pilot olma hayali kuran başörtülü gençlere örnek oldu. Merve Gürbüz, eğer intibak eğitimini de sorunsuz atlatırsa Türkiye'nin ilk başörtülü savaş pilotu olarak hizmete başlayacak. 

13 Şubat'taki yemin töreninden sonra 1 buçuk yıl Hava Kuvvetleri Komutanlığı'nda eğitim alacak Yani Türkiye'nin ilk başörtülü kadın savaş pilotu yıllar içinde subay olarak üst rütbelere de terfi edebilecek. 
Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.