PİYASALAR

  • BIST 1009079.973.1%
  • ALTIN2322.830.71%
  • DOLAR32.3250.24%
  • EURO34.8611%
  • STERLİN40.7781.03%
  1. HABERLER

  2. 'Türkiye'de büyümeye inanıyoruz'
'Türkiye'de büyümeye inanıyoruz'

'Türkiye'de büyümeye inanıyoruz'

A+A-

Elmas ve mücevher şirketi The De Beers'ın Forevermark markasının Üst Yöneticisi Lussier, 'Türkiye pazarında büyümeye inanıyoruz' dedi.


Yıllık toplam küresel geliri yaklaşık 3,3 milyar dolar seviyesinde olan, dünyanın önde gelen elmas ve mücevher şirketlerinden The De Beers'ın Forevermark markasının Üst Yöneticisi Stephen Lussier, son iki yıl içerisinde en hızlı büyümeyi Türkiye pazarında kaydettiklerini belirterek, "Türkiye'de büyümeye inanıyoruz." diye konuştu.

Lussier, "Uzun zamandır birçok kez Türkiye'ye geliyorum. Yaklaşık 20 sene önce Türkiye'de çok sınırlı bir kesimin elmas talebi vardı. Son derece küçük bir elit bir kesim sahip olabiliyordu. Fakat iki sene önce Türkiye'ye geldiğimde bunun değiştiğini gördüm ve çok etkilendim. Talep çok dar bir gruptan geniş kitlelere yayılmıştı." ifadelerini kullandı.

Türkiye piyasasına ZEN Pırlanta'nın dağıtım kanalıyla girdiklerini belirten Lussier, "Forevermark yeni markalarımızdan birisi. Tüm dünyada yaklaşık 2010 mağazada faaliyet gösteriyoruz. Tüm ülkelerdeki satışlarımıza baktığımızda en büyük büyümeyi son iki senede Türkiye'de kaydettik. Dağıtım ortağımız Zen ile 50'nin üzerinde mağazamızla hizmet veriyoruz. Türkiye için geçtiğimiz yıl kolay bir yıl olmadı. Fakat son iki senede toplam satışımız iki kattan fazla arttı. Halen 2017 yılında çift haneli büyüme oranlarını görüyoruz." değerlendirmesinde bulundu.

Türkiye'nin dinamik tüketici talebi ve artan gelir oranı ile tüm gelişen piyasalar içerisinde büyük fırsat sunduğunu belirten Lussier, Türkiye'de on yıldan bu yana yaşanan değişimi gözlemlemenin mümkün olduğunu, on yıl önce elmas mücevher satın alamayan ama şu anda satın alabilen, büyüyen yeni bir grup olduğunu söyledi. 

Türkiye piyasasında büyüme performansının bu şekilde sürdürülmesi halinde ilerleyen dönemde piyasaya yeni markalar ve Türkiye'ye özel yeni tasarımların getirilebileceğini söyledi.

AA
Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.