PİYASALAR

  • BIST 1009915.622.05%
  • ALTIN2440.1770.51%
  • DOLAR32.458-0.23%
  • EURO34.756-0.63%
  • STERLİN40.547-0.57%
  1. HABERLER

  2. BİLİM-TEKNOLOJİ

  3. Türkiye'de bir ilk! TEKNOFEST'te sürü İHA'lar yarışacak
Türkiye'de bir ilk! TEKNOFEST'te sürü İHA'lar yarışacak

Türkiye'de bir ilk! TEKNOFEST'te sürü İHA'lar yarışacak

Baykar Genel Müdürü Haluk Bayraktar,TEKNOFEST'te simülasyon ortamında Sürü İHA’ların yarışacağını bildirdi.

A+A-

20-23 Eylül tarihleri arasında İstanbul Yeni Havalimanı'nda düzenlenecek Türkiye'nin ilk Havacılık, Uzay ve Teknoloji festivali TEKNOFEST için hazırlıklar hız kesemeden devam ediyor. 

Türkmedya'nın medya sponsoru olduğu TEKNOFEST'te birçok alanda ilklere imza atılacak.

Türkiye'de ve dünyada ilk kez yapılacak yarışmaların merakla beklendiği festivalle ilgili, Baykar Genel Müdür Haluk Bayraktar'dan bir açıklama geldi.

Bayraktar, Twitter'dan yaptığı açıklamada, ''Türkiye'nin ilk kapsamlı robot simülasyonu yarışması Açık kaynak yazılımlar (Gazebo robotik simülatörü) kullanılarak geliştirilen simülasyon ortamında Sürü İHA’lar yarışacak.'' dedi.

SÜRÜ TEKNOLOJİ TEKNOFEST'TE

Sürü halindeki İHA'ların görev paylaşımı yaparak kullanılmasını öngören yarışmada, bu teknolojinin genç beyinlere benimsetilerek bilgi birikimin oluşması sağlanacak. 

Simülasyon ortamında yarışmacılara farklı hedef tespiti ve takibi gibi görevler verilecek. İHA'ların görevi hedefi tespit ettikleri hedef ve alan ile ilgili bilgileri hızlı bir şekiklde üsse bildirmek olacak. Görev paylaşımını sistematik şekilde oluşturan ve bilgileri en hızlı geçen takım yarışmayı kazanacak.

TÜRKİYE'DE İLK OLACAK

Türkiye'de yapılan ilk kapsamlı robot simülasyonu yarışması olma özelliğine sahip yarışma da, TEKNOFEST'te yapılacak. Açık kaynak (Gazebo robotik simülatörü) kullanılarak geliştirilen simülasyon ortamında robot için geliştirilen beceriler tes edilecek.

Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.