PİYASALAR

  • BIST 1009882.781.71%
  • ALTIN2435.6810.33%
  • DOLAR32.52-0.13%
  • EURO34.891-0.16%
  • STERLİN40.5940.06%
  1. HABERLER

  2. Türkeş: Gagavuzlar ile olan özel bağlarımıza önem veriyoruz
Türkeş: Gagavuzlar ile olan özel bağlarımıza önem veriyoruz

Türkeş: Gagavuzlar ile olan özel bağlarımıza önem veriyoruz

A+A-

Başbakan Yardımcısı Türkeş, Türkiye-Moldova arasındaki diplomatik ilişkilerin 25. yıl dönümü münasebetiyle verilen resepsiyonda yaptığı konuşmada, 'İki ülke arasındaki dostlukta köprü vazifesi olarak gördüğümüz Gagavuzlar ile olan özel bağlarımıza önem veriyoruz.' diye konuştu.


Başbakan Yardımcısı Tuğrul Türkeş, Türkiye ile Moldova arasındaki diplomatik ilişkilerin 25. yıl dönümü münasebetiyle bir otelde verilen resepsiyona katıldı.

TİKA'nın Moldova'da daha fazla iş yapmasını teşvik ettiklerini belirten Türkeş, "İki ülke arasındaki dostlukta köprü vazifesi olarak gördüğümüz Gagavuzlar ile olan özel bağlarımıza önem veriyoruz. Gagavuzların geleceğinin Moldova'da olduğuna inanıyoruz." dedi.

İki ülke arasındaki ilişkilerde 2017 yılının dönüm noktası olacağına işaret eden Türkeş, Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın Moldova'ya yapacağı ziyaretle iki ülke arasındaki ilişkilerin stratejik ortaklık düzeyine taşınacağını söyledi.

Türkiye ile Moldova arasındaki ilişkilerin, iki halkın faydası için artırılması gerektiğini dile getiren Türkeş, geçen yıl imzalanan serbest ticaret anlaşmasının bu amaca hizmet ettiğini vurguladı.

Türk şirketlerini Moldova'da daha fazla yatırım yapmaları yönünde teşvik ettiklerini bildiren Türkeş, Türkiye'nin, Moldovalıların en fazla tercih ettiği turizm destinasyonlarından biri olduğunu söyledi.

Türkeş, Moldova'nın bağımsızlığını ve bölünmez bütünlüğünü desteklediklerini dile getirerek, şöyle konuştu:

Moldova'nın Ankara Büyükelçisi Igor Bolboceanu da Türkiye'nin Moldovayı ilk tanıyan ülkelerden biri olduğuna dikkat çekti.

İki ülke arasındaki ilişkileri daha da güçlendirmek istediklerini belirten Bolboceanu, "Türkiye'nin bölgede gittikçe artan önemini anlıyoruz ve Moldova'daki Türk yatırımlarını memnuniyetle karşılıyoruz. Türkiye'nin TİKA aracıyla sağladığı desteği takdir ediyoruz." dedi.

AA
Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.