PİYASALAR

  • BIST 1009915.622.05%
  • ALTIN2440.1770.51%
  • DOLAR32.458-0.23%
  • EURO34.756-0.63%
  • STERLİN40.547-0.57%
  1. HABERLER

  2. DÜNYA

  3. Türk Kızılayı, Halep'in yarasını sarıyor
Türk Kızılayı, Halep'in yarasını sarıyor

Türk Kızılayı, Halep'in yarasını sarıyor

A+A-

Türk Kızılayı Genel Başkanı Kınık, Suriye'deki kamplarda barınan ailelerin tek destekçisinin Türkiye olduğunu hatırlatarak, yeni yardım faaliyetleri için çalışmaların sürdürüldüğünü anlattı.


Türk Kızılayı Genel Başkanı Kerem Kınık, Halep'ten tahliye edilen sivillerin yaralarını sarmak için çalıştıklarını belirterek, "Sağlık Bakanlığımızla Cerablus'ta açtığımız hastanenin benzeri iki hastaneyi İdlib ve Azez'de açmak için fizibilite çalışmaları yapılıyor." dedi.

Suriye'deki kamplarda barınan ailelerin tek destekçisinin Türkiye olduğunu vurgulayan Kınık, "Şu ana kadar 2 bin 100'ü Kızılay tarafından olmak üzere 4 bin 300 tırlık insani yardım, Suriyeli kardeşlerimize ulaştı. İdlib'deki kamplarda 700 bin insan barınıyor. Bu aileler çok ağır şartlarda hayatlarını sürdürüyor." diye konuştu.

Kınık, eğitim çağındaki çocuklara yönelik çalışmalar da yürütüldüğünü vurgulayarak, şunları kaydetti:

"Eğitim çağına gelen çocukların ve özellikle yetimlerin korunması ve onlara eğitim desteği sağlaması için farklı sivil toplum kuruluşlarının yapacağı yardımlara rehberlik ediyoruz. Bölgede yeni okul, yetimhaneler kurulması ve eşlerini kaybetmiş dullar ile yetimlerin korunması noktasında çalışmalar yürütüyoruz."

AA

Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.