PİYASALAR

  • BIST 1009693.461.77%
  • ALTIN2496.1610.03%
  • DOLAR32.4970.13%
  • EURO34.598-0.09%
  • STERLİN40.049-0.49%
  1. HABERLER

  2. DÜNYA

  3. Türk iş adamı ABD'de konuştu: İslamofobi suç olmalı
Türk iş adamı ABD'de konuştu: İslamofobi suç olmalı

Türk iş adamı ABD'de konuştu: İslamofobi suç olmalı

A+A-

ABD'de Demokrat Parti içerisindeki yenilikçi kanadın üyelerinin strateji toplantısında konuşan Türk iş adamı Murat Güzel, İslamofobinin suç kabul edilmesini önerdi.


ABD'de Demokrat Parti içerisinde "yenilikçi" kanadın üyeleri, Baltimore şehrinde bir araya gelerek önümüzdeki yıla ilişkin stratejileri ele aldı. Toplantıya, Kongredeki Demokrat partili 40 kongre üyesinin yanı sıra Türk iş adamı Murat Güzel de katıldı.

Güzel, burada yaptığı konuşmada, Suriye'de devam eden iç savaşın bölgesel bir sorun olmaktan çıktığına dikkati çekerek, milyonlarca Suriyelinin evlerini terk ederek çevre ülkelere özellikle ise Türkiye'ye yerleştiğini söyledi.

Suriyeli mültecilerin ülkelerine geri dönebilmesi için gerekli şartların oluşturulmasında DEAŞ ile mücadelenin esas alınması gerektiğine vurgu yapan Güzel, "Suriye'de rejim ve DEAŞ tehdidi devam ettikçe Suriye halkı refaha kavuşamayacaktır. Bölgesel aktörler içerisinde özellikle Türkiye'yle bu konuda ilişkilerimizi güçlendirerek bu sorunun çözümü için üzerimize düşen sorumluluğu yerine getirmeliyiz." dedi.

Güzel, Amerika'da başkanlık seçimleriyle Müslümanların hedef tahtası haline geldiğini kaydederek, "Bu konuya ilişkin daha sert yasal önlemler alınmalı. 'Antisemitizm' de olduğu gibi İslamofobi de bir suç olmalı ve bu terminoloji artık kabul edilmeli. Birçok Müslüman bu konuya ilişkin gerekli adımlar atılmadığı için hayatlarından oluyor." ifadesini kullandı.
Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.