PİYASALAR

  • BIST 1009645.02-0.5%
  • ALTIN2430.3660.04%
  • DOLAR32.5290.08%
  • EURO34.8650.09%
  • STERLİN40.5030.07%
  1. HABERLER

  2. SPOR

  3. Türk futbolu depremzedeler için tek yürek: Omuz Omuza Kampanyası'nda ne kadar bağış toplandı?
Türk futbolu depremzedeler için tek yürek: Omuz Omuza Kampanyası'nda ne kadar bağış toplandı?

Türk futbolu depremzedeler için tek yürek: Omuz Omuza Kampanyası'nda ne kadar bağış toplandı?

6 Şubat'ta Kahramanmaraş 'ta yaşanan 7.7 ve 7.6 deprem felaketlerinin ardından depremin yaralarını sarmak amacıyla yardım kampanyaları düzenlemeye devam ediyor. Bu kapsamda Türkiye Futbol Federasyonu 1 Mart Çarşamba akşamı 'Omuz Omuza' yardım kampanyası organize ediyor. Omuz Omuza yardım kampanyasına spor camiasının önde gelen isimleri de katılırken, bu kapsamda yardım kampanyasına bağış topluyor. Omuz Omuza yardım kampanyasına katılan isimler ve toplanan bağış miktarı merak konusu oldu. İşte Om

A+A-

Kahramanmaraş merkezli yaşanan deprem felaketi 11 ili vururken, felakettin milyonlarca insan etkilendi. Bu kapsamda yaralı sarmak amacıyla çeşitli yardım geceleri düzenleniyor. Son olarak Türkiye Futbol Federasyonu (TFF) 1 Mart Çarşamba akşamı Omuz Omuza yardım kampanyasını başlattı. Peki, "Omuz Omuza yardım kampanyası bağış miktarı ne kadar, kaç TL oldu?" İşte TFF tarafından düzenlenen Omuz Omuz'a yardım kampanyasında toplanan bağış miktarı...

OMUZ OMUZA KAMPANYASI BAĞIŞ MİKTARI NE KADAR, KAÇ TL OLDU?

Türkiye Futbol Federasyonu toplam 80 milyon TL bağışta bulundu.

Flo Ayakkabı 5 milyon TL bağışta bulundu.

Iğdır Futbol Kulübü 5 miyon TL bağışta bulundu.

Başakşehir Başkanı Göksel Gümüşdağ, Medipol Başakşehir kulübü adına 2 milyon TL bağışladıklarını açıkladı.

Nevzat Kaya, Muşspor adına 3 milyon TL bağışta bulundu.

Bodrumspor futbolcuları adına Fikret Öztürk, 1 milyon TL bağışladı. 

Bir dönem Fenerbahçe'de top koşturan Napoli futbolcusu Elif Elmas, eski takım arkadaşı Altay Bayındır'ı arayarak Napoli futbolcuları olarak 100 bin Euro bağışta bulunduklarını söyledi. 

1. Lig Kulüpler Birliği ve Eyüpspor Başkanı Murat Özkaya, Eyüpspor taraftarlarının 1 milyon 250 bin lira bağışta bulunduğunu, futbolcuların da primlerinden keserek bağış yaptığını ve meblağın toplamda 2 milyon 250 bin liraya ulaştığını açıkladı. Özkaya yönetim olarak bu meblağı 5 milyon liraya tamamladıklarını duyurdu. 

Adana Demirspor Başkanı Murat Sancak, Adana Demirspor'un sezonun geri kalanında oynayacağı tüm iç saha maçlarından elde edilecek geliri ve buna ek olarak 10 milyon TL'nin daha Omuz Omuza kampanyasına bağışlanacağını açıkladı.

Türkiye Amatör Spor Kulüpleri Konfederasyon Başkanı Ali Düşmez 1100 konteyner bağışladı. 

Samsunspor Başkanı Yüksel Yıldırım, Samsunspor yönetimi, teknik heyet ve futbolcuları olarak deprem saatini sembolen 4 milyon 170 bin TL bağışta bulunduklarını açıkladı. Bu rakam daha sonra ise 5 milyon TL'ye yuvarlandı. 

Deprem bölgesine giden Galatasaray Başkanı Dursun Özbek ise şunları söyledi:

"Bakanımıza bir proje anlattım, hesapladık ve büyük bir rakam çıktı. Bana meblayı nasıl karşılayacağımızı sordu. '30 milyon taraftarımız var, her taraftarımdan 10 lira bağış alsam bunu karşılıyor muyum?' dedim. 'Evet' dedi. Tüm Galatasaraylılara çağrı yapıyorum, bu büyük felaketin yaralarını sarmak için elimizden geleni yapmalıyız."

Av. Dr. Rezan Epözdemir de canlı yayına katılarak 2 milyon TL bağışta bulundu. Epözdemir ayrıca depremzedelere hukuki destekler vereceklerini de dile getirdi.

Belçika ekiplerinden Westerlo'nun ikinci başkanı Hasan Çetinkaya, kulüp ve futbolcular olarak 10 milyon TL bağışta bulundu.

Ankaragücü Başkanı Faruk Koca, kulüp olarak Omuz omuza yardım kampanyasına 7 milyon TL'lik bağışta bulunduklarını açıkladı.

İstanbulspor Başkanı Ecmel Faik Sarıalioğlu, kulüp olarak Omuz Omuza yardım kampanyasına 5 milyon TL'lik bağışta bulunduklarını açıkladı.

Passolig Genel Müdürü Atıl Aykar, 5 Milyon TL'lik bağışta bulunduklarını açıkladı.

Adana Demirspor Başkanı Murat Sancak, 10 milyon TL'lik bağış miktarını 20 milyon TL olarak güncelledi. 

1907 Fenerbahçe Derneği Başkanı Rıfat Perahya, dernek olarak 10 milyon TL bağışta bulunduklarını açıkladı.

ALİ KOÇ: FENERBAHÇE AİLESİ OLARAK GELDİĞİMİZ NOKTA 100 MİLYON TL 

Fenerbahçe Başkanı Ali Koç: Fenerbahçe ailesiyle birlikte 1000 konteyner bağışlamak üzere para topladık. Fenerbahçe olarak, şu ana kadar geldiğimiz nokta 100 milyon TL. Henüz yeni başladık.

DURSUN ÖZBEK: GALATASARAY OLARAK 250 KALICI KONUT TAAHHÜT EDİYORUM

500 konteyner satın aldık. Bölgeye 250 tane kalıcı konut yapacağız. Sayın Bakanla görüştük, proje çalışmaları yapılıyor. Bu yaklaşık 500 milyon TL tutuyor. Her taraftardan 10 lira bekliyorum, 300 milyon TL taraftardan bekliyorum. Uzun soluklu bir iş, kısa vadeli değil. Bu kampanyayı, Federasyon çatısı altında toplanmasını istiyoruz. Şu anda daha çok desteğe ihtiyacımız var. Galatasaray Spor Kulübü olarak bugüne kadar yaptığımız yardımlardan 500 konteyner haricinde 250 kalıcı konut taahhüt ediyor ve taraftardan destek bekliyorum. 

AHMET NUR ÇEBİ: BEŞİKTAŞ CAMİASI OLARAK 70 MİLYON TL KATKIDA BULUNUYORUZ

Ahmet Nur Çebi: Beşiktaş camiası olarak 6 tane okul taahhüt ediyoruz. Bu konuda çok çağrı vardı ve okul tarafına dikkat çekmek için 60-70 milyon tutacağını hesap ediyoruz ve bunu omuz omuza kampanyası çatısı altında tercih ettik. 70 milyon TL olarak katkıda bulunuyoruz. Çocuklarımızın yüzü hep gülsün. 

ÜÇ BÜYÜKLER HAZIRLIK TURNUVASI YAPACAK

Beşiktaş, Fenerbahçe ve Galatasaray, depremzede vatandaşlarımızın yararına yaz döneminde hazırlık turnuvası yapacak.

PSG KULÜBÜNDEN 1 MİLYON EURO DESTEK

PSG Başkanı Nasser Al-Khelaifi, canlı yayına katılarak açıklama yaptı:

"Türkiye'de değiliz ancak kalbimiz sizinle. Acınızı paylaşıyoruz. Ali Koç'la da durumu görüştüm, sizinle birlikte olmak bizim görevimiz. Çok büyük kayıplar olduğunu biliyoruz ancak Omuz omuza kampanyasındaki yardımınızı da saygıyla izliyorum"

Digiturk adına 20 milyon TL bağış yapan Al-Khelaifi, PSG olarak 1 milyon Euro ve kendi şirketi adına da 500 bin Euro bağışta bulundu ancak bunu canlı yayında açıklamadı.

 KASIMPAŞA'DAN 250 PREFABRİK EV

Kasımpaşa adına konuşan İbrahim Yıldız da Hatayspor'la oynadıkları maçın ardından depreme Hatay'da yakalandıklarını hatırlatarak şunları söyledi:

"O gece oradaydık, felaketi yaşadık. Felaketin büyüklüğüne tanık olduk. Anlatmak çok zor ancak Ciner Grubu'na bağlı olan kulübümüz ilk günden bu yana yardımlarını sürdürmekte. Giyecek, yiyecek, ilaç anlamında 50 tırdan fazla malzeme gönderdik, devam ediyoruz. Nakdi talepleri karşıladık ve karşılamaya devam ediyoruz. Ayrıca oranın en önemli ihtiyacı olan konut meselesi için de Antakya'da bize gösterilen yerde prefabrik ev yapıyoruz. Tüm eşyaları hazır ve çevre düzenlemesi yapılmış vaziyette depremzedelere teslim edeceğiz. Bu kampanya da devam edecek, sanırım Kahramanmaraş'ta da benzer bir projeyi hayata geçireceğiz. Bu işi bir süre sürdürmek önemli. El birliği ile çalışmalarımızı yerine getirmeye gayret ediyoruz. Milletçe bu işin altından kalkacağız"

A MİLLİ TAKIM FUTBOLCULARINDAN 6 MİLYON TL 

Hakan Çalhanoğlu: A Milli Takım futbolcuları olarak depremin ilk gününden itibaren seferber olduk. Omuz Omuza kampanyasına da kayıtsız kalamazdık. Biz de 6 milyon liralık bağışta bulunma kararı aldık.

Passolig Genel Müdürü Atıl Aykar, 5 Milyon TL'lik bağışta bulunduklarını açıkladı.

Toplamda tüm futbol camiasının kenetlendiği bu gecede yapılan toplam bağış tutarı 845 milyon lirayı aştı.

Kaynak: Habertürk

Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.