PİYASALAR

  • BIST 1008990.92.09%
  • ALTIN2299.6431.04%
  • DOLAR32.3230.23%
  • EURO35.061-0.13%
  • STERLİN40.890.11%
  1. HABERLER

  2. EĞİTİM

  3. Türk Eğitim-Sen Genel Başkanı Talip Geylan: Üniversite Akademik ve İdari Personelin Sorunları Çözüme Kavuşturulmaldır
Türk Eğitim-Sen Genel Başkanı Talip Geylan: Üniversite Akademik ve İdari Personelin Sorunları Çözüme Kavuşturulmaldır

Türk Eğitim-Sen Genel Başkanı Talip Geylan: Üniversite Akademik ve İdari Personelin Sorunları Çözüme Kavuşturulmaldır

Türk Eğitim-Sen Genel Başkanı Talip Geylan, Genel Başkan Yardımcısı Cengiz Kocakaplan ile birlikte 27.10.2022 tarihinde Van İl Milli Eğitim Müdürü Hasan Tevke’yi ziyaret ederek, görüş alışverişinde bulundu.

A+A-

Türk Eğitim-Sen Genel Başkanı Talip Geylan, Türk Eğitim-Sen’in her zaman üniversite çalışanlarının yanında olduğunu ifade etti.

Ehliyeti, liyakati geliştireceksek, rektör seçimleri üniversite çalışanlarını hür iradeleriyle tayin edilmelidir.

Üniversiteler ile ilgili açıklamalar da yapan Genel Başkan Geylan, üniversitelerde tam bir keyfiyet hakim olduğunu kaydetti. Rektör atamalarını eleştiren Geylan, ‘Türk Eğitim-Sen olarak tüm çalışanların iradesiyle rektörlerin seçilmesini istiyorduk. Şimdi onu da kaybettik. Artık seçim yok. Rektör atamalarında ne yazık ki lobiler etkili oluyor. Bir kısım rektörler de hangi lobinin lojistiğiyle iş başına geldiyse onların emir eri oluyor. Bu tablo üniversitelerimize yakışmıyor. Ehliyeti, liyakati geliştireceksek, rektör seçimleri üniversite çalışanlarının hür iradeleriyle tayin edilmelidir” diye konuştu.

Akademik yeterliliği sağlamış tüm akademisyenlere kadro ve kontenjan sınırlaması olmaksızın kadro tahsisi yapılmasıdır.

Akademik kadro tahsisinde yaşanan sorunlara dikkat çeken Geylan, “Akademik yeterliliği sağlamış olmanız hak ettiğiniz doçentlik ya da profesörlük unvanını almanıza yetmiyor. Rektörle ya da onun etrafındakilerle yakınlığınız olması lazım. Bu çok çirkin bir tablo. Talebimiz akademik yeterliliği sağlamış tüm akademisyenlere kadro ve kontenjan sınırlaması olmaksızın kadro tahsisi yapılmasıdır” dedi.

Çalışanlar, sınav başarısına göre görevde yükselme imkânına sahip olmalıdır.

50/d statüsünde çalışanların 33/a kadrosuna atanarak, gelecek kaygısından da kurtarılmasını isteyen Geylan, idari personelin tayin nakil sorununa vurgu yaptı. İdari personelin eş durumundan tayin hakkının dahi bulunmadığını bildiren Geylan, tüm üniversiteleri bağlayacak, eşgüdümü sağlayacak şekilde tayin nakil yönetmeliği çıkarılmasını istedi. Nakil olmak isteyen bir memurun bir kurum bulduğu takdirde kendi üniversitesinden “muvafakat” almak mecburiyetinde olduğunu hatırlatan Geylan, “Ancak bu muvafakat her zaman verilmediğinden birçok memur mağdur olmaktadır. Bu sorunun da çözülmesi lazım” dedi. Geylan, iki yıl önce YÖK’ün görevde yükselme sınavı yaptığını da hatırlatarak, “Sınav başarısına göre çalışanlar görevde yükselme imkânına sahip olmalıdır” diye konuştu. Genel Başkan Talip Geylan dönem başında YÖK’e yazılı başvuruda bulunarak, yeniden merkezi sınav yapılmasını istediklerini de kaydetti.

Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.