PİYASALAR

  • BIST 1009763.370.48%
  • ALTIN2435.6810.33%
  • DOLAR32.52-0.13%
  • EURO34.891-0.16%
  • STERLİN40.5940.06%
  1. HABERLER

  2. DÜNYA

  3. Trump'tan medya ve istihbarata ağır suçlama
Trump'tan medya ve istihbarata ağır suçlama

Trump'tan medya ve istihbarata ağır suçlama

A+A-

ABD Başkanı Trump, istifa eden Ulusal Güvenlik Danışmanı Flynn'e sahip çıkarak medya ve istihbarat birimlerine ağır suçlamalar yöneltti.



ABD Başkanı Trump, istifa eden Ulusal Güvenlik Danışmanı Flynn'e sahip çıkarak medya ve istihbarat birimlerine ağır suçlamalar yöneltti.

Trump, Beyaz Saray'da ağırladığı İsrail Başbakanı Netanyahu ile düzenlediği ortak basın toplantısında önceki gün istifa eden Flynn hakkında değerlendirmelerde bulundu.

Trump, Flynn'in istifa süreciyle ilgili hem medyaya hem de istihbarat kurumlarına yüklendi.

"General Flynn harika bir adam. Daha önce de dediğim gibi yalancı medya kendisine çok ama çok haksızca davrandı. Ayrıca belgelerin sızdırılması bir suçtur." ifadelerini kullanan Trump, gizli kalması gereken birçok belgenin kolayca medyaya sızdığını ve bunun uzun zamandır yapıldığını savundu.

Trump, "Trump yönetiminden bazı isimlerin Rusya ile bir süredir yakın temasta olduğu" şeklindeki iddialarla ilgili olarak da açıklamalar yaptı.

Bu iddiaları "anlamsız" şeklinde nitelendiren Trump, medyanın amacının "Hillary Clinton'ın hatalarını örtmek" olduğunu iddia etti.

Paylaşımlarında Amerikan CNN ve MSNBC kanalları ile New York Times ve Washington Post gazetelerini hedef alan Trump, "Buradaki asıl skandal, gizli bilgilerin 'istihbarat' eliyle şeker gibi dağıtılıyor olmasıdır. Hiç Amerikan bir tavır değil." ifadelerini kullandı.

AA
Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.