PİYASALAR

  • BIST 1009693.461.77%
  • ALTIN2513.7191.19%
  • DOLAR32.5770.09%
  • EURO34.7690.07%
  • STERLİN40.338-0.68%
  1. HABERLER

  2. DÜNYA

  3. Trump karşıtı gösterilerin yeni adresi Londra
Trump karşıtı gösterilerin yeni adresi Londra

Trump karşıtı gösterilerin yeni adresi Londra

A+A-

ABD Başkanı Trump'un, İngiltere'ye gerçekleştirmesi beklenen devlet ziyaretini protesto etmek için binlerce kişi başkent Londra'da toplandı.


ABD Başkanı Trump'ın İngiltere'ye devlet ziyaretinde bulunmasına karşı çıkan on binlerce kişi başkent Londra'da sabah saatlerinden itibaren büyükelçilik önünde toplanarak tepki gösterdi.

Britanya Müslüman Konseyi, El-Aksa Dostları, Savaşı Durdur Koalisyonu, Irkçılığa Karşı Dur ve Halkın Meclisi'nin de aralarında yer aldığı sivil toplum örgütlerinin düzenlediği Trump karşıtı protesto ABD?nin Londra Büyükelçiliği önünde başladı. Gösteri sırasında Theresa May aleyhine sloganlar da atıldı.

Öğle saatlerinde Büyükelçilik önünden yürümeye başlayan göstericiler, eylemlerine Başbakanlık ofisinin bulunduğu Downing Street önünde devam etti.

Düzenleyicilerin verilerine göre 40 bin kişinin katıldığı gösteride, İngiltere?de ana muhalefetteki İşçi Partisinin lideri Jeremy Corbyn'in video mesajı da yayınlandı.

Mesajında gösteriye katılamadığı için özür dileyen Corbyn,"Kimse şüphe etmesin ki ben de İşçi Partisi de yurt içinde ve dışında nefret ateşini körükleyenlere karşı duracağız. İngiltere'de milyonlarca insanın Trump'ın Müslüman karşıtı, kadın karşıtı ve Meksika karşıtı politikalarını sürdürdüğü müddetçe buraya devlet ziyareti gerçekleştirmesine itirazını destekliyorum." diye konuştu.

Theresa May'in ve iktidardaki Muhafazakar Parti'nin 'tarihin yanlış safında' durmayı seçtiğini belirten Corbyn, göstericilere seslenerek, "Hiç kimsenin cinsiyeti, dini, milliyeti veya rengiyle yargılanmadığı, sadece kişiliğinin gücüyle yargılandığı bir dünya için sizinle dayanışma içindeyim." ifadelerini kullandı.


AA

Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.