PİYASALAR

  • BIST 1009068.33-0.13%
  • ALTIN2324.8930.79%
  • DOLAR32.3730.13%
  • EURO34.976-0.33%
  • STERLİN40.949-0.25%
  1. HABERLER

  2. BİLİM-TEKNOLOJİ

  3. Toyota'dan kendi kendini şarj eden otomobil! 'Toyota Prius PHV'
Toyota'dan kendi kendini şarj eden otomobil! 'Toyota Prius PHV'

Toyota'dan kendi kendini şarj eden otomobil! 'Toyota Prius PHV'

Elektrikli otomobil kullanımının öncü markalarından biri olan Toyota, seyir halindeyken kendi kendini sarj edebilen bir elektrikli otomobil üzerinde çalışıyor. Benzinli araçlar gün geçtikçe yerini yeni teknolojilere bırakıyor. Gün geçtikçe yeni teknoloji yeni tasarımla hayatımıza girmeye devam ediyor... İşte detaylar haberimizde..

A+A-

toyota.jpg

Toyota Prius PHV ismini taşıması beklenen yeni otomobil konsepti, motor kaputu, tavanı ve hatta bagaj kısmı dahil güneş panelleriyle donatılmış.

Bu paneller aracılığıyla güneşten güç alarak aküsünü şarj edebilen konsept otomobil, şarj istasyonuna da ihtiyaç duymayacak. Teoride söz konusu konsept otomobilin kendi halinde şarj olabileceği dikkat çekiyor. 

Toyota'dan bomba otomobil! Kendi kendini şarj edebilecek
Aynı zamanda çevre dostu olması beklenen yeni nesil otomobil, elektrik şebekesinden şarj olma ihtiyacını da ortadan kaldıracağından sürücüler için maliyeti de düşürecek. 

İLK RESMİ SÜRÜŞ AĞUSTOS'TA

Aynı zamanda çevre dostu olması beklenen yeni nesil otomobil, elektrik şebekesinden şarj olma ihtiyacını ortadan kaldıracağı için maliyeti de düşürecek. Satışa sunulup sunulmayacağı henüz belli olmayan otomobilin ilk resmi sürüşünün Ağustos ayı içinde yapılması planlanıyor.

 

arrababab.png

araba3.png

 

arabba2.png

 

 

arabba4.png

Hibrit nedir?


Hibrit bugün hayatımızın her alanında karşımıza sıklıkla çıkan bir kavram. 

Kelime anlamı "melez" olan bu kavram, farklılıkları bir araya getirip güçlü bir sinerji yaratıyor olmasıyla da dikkatleri üzerinde topluyor. 

Zıt gibi görünen ancak aynı amaca hizmet eden farklılıkları buluşturan hibritin, otomobil endüstrisindeki teknolojik öncülüğünü ise Toyota üstleniyor. 

Hybrid Synergy Drive sistemi, hem benzinli hem de elektrik motoru arasındaki etkileşimi tamamen otomatik olarak kontrol eder. Bu nedenle hibrit otomobillerin kullanımı çok basittir. Standart olarak otomatik vitesli olduğu için sürüş kolaylığı sunar. Fakat diğer geleneksel motorlu araçlara göre çok daha sessiz ve pürüzsüz bir sürüş sağlar.

double power

 

İki kat güç, iki kat tepki
Hibrit araçlarımız iki motora sahiptir: biri benzinli ve diğeri elektriklidir. Birlikte çalışarak ihtiyacınız olduğunda pürüzsüz güç sağlar ve yüksek tork tepkisi verirler. Daha fazla performansa ihtiyaç duyduğunuz durumlarda, güç düğmesine basarak hemen karşılık alabilirsiniz.

 

intelligent-power

 

Her yolculukta akıllı güç
Hızlanma: Her iki motor birlikte çalışarak araca maksimum performans sağlar. 
Yavaşlama ve Frenleme: Sistem aküyü şarj etmek için kinetik enerjiyi geri dönüştürür. 
Hızlı Sürüş: Benzinli motor aracı hareket ettirirken elektrik motoru yardımcı olur.    
Hareketsiz: Her iki motor da otomatik olarak durduğu için rölanti sırasında enerji israfı olmaz.

 

/

 

/

 

 

Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.