PİYASALAR

  • BIST 1009079.973.1%
  • ALTIN2300.4641.08%
  • DOLAR32.3190.2%
  • EURO35.088-0.09%
  • STERLİN41.0450.51%
  1. HABERLER

  2. GENEL

  3. Titanyum dioksit nedir? Hangi alanlarda kullanılır
Titanyum dioksit nedir? Hangi alanlarda kullanılır

Titanyum dioksit nedir? Hangi alanlarda kullanılır

Gıda renklendiricisi olarak kullanılan titanyum dioksit, tüm dünyada gıda sektöründe renklendirici olarak kullanılan endüstriyel bir maddedir. Dozunda kullanılırsa sağlığa bir zararı yoktur.

A+A-

Dünya genelinde gıda renklendiricisi olarak kullanılan titanyum dioksit hazır gıdalara renk vermesi için katılan bir maddedir. Yeryüzünde doğal olarak bulunan titanyum dioksit, işlenmiş ve rafine edilmiş bir mineraldir.

HANGİ ALANLARDA KULLANILIR, NE İŞE YARAR?


Kristal halde bulunan ve işlendikten sonra toz beyaza dönüşen bu madde, gıdalarda parlaklık ve rengin artırılması için kullanılmaktadır.

Hemen hemen her tür gıdalarda kullanılabilir olan titanyum dioksit; süt ürünleri, şekerleme ve şekerli beyaz karışım gibi beyaz renkli gıdalarda rengini ve parlaklığını artırmak için renklendirici olarak kullanılır.

GIDA DIŞI SEKTÖRLERDE KULLANIYOR


Titanyum dioksit gıda dışı ürünlerde de benzer kullanım amaçlarına sahiptir. Örneğin güneş kremlerinde, güneşten gelen ultraviyole ışınlarına karşı vücut ile ışınlar arasında fiziksel bir bariyer kurarak bu şekilde bir koruma sağlar. Ayrıca boya, plastik, mürekkep, kauçuk ve kozmetik ürünlerinde beyazlatma amacıyla da kullanılır.

TİTANYUM DİOKSİT SAĞLIĞA ZARARLI MIDIR?


Gıda kurumları tarafından gıda boyası olarak kullanılmasında bir problem görülmeyen titanyum dioksit, kısıtlı olarak kullanıldığında sağlık problemi yaratmaz.

Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.