PİYASALAR

  • BIST 1009693.461.77%
  • ALTIN2507.3990.94%
  • DOLAR32.5780.1%
  • EURO34.7750.13%
  • STERLİN40.374-0.54%
  1. HABERLER

  2. KÜLTÜR SANAT

  3. Timur Selçuk yaşamını yitirdi
Timur Selçuk yaşamını yitirdi

Timur Selçuk yaşamını yitirdi

Piyanist, besteci ve yorumcu Timur Selçuk 74 yaşında hayatını kaybetti.

A+A-

Türk Sanat Müziği bestecisi Münir Nurettin Selçuk ve tiyatro sanatçısı Şehime Erton’un oğlu olan Timur Selçuk, 74 yaşında yaşamını yitirdi.

İstanbul'da 2 Temmuz 1946'da dünyaya gelen başarılı sanatçı, 5 yaşında piyano çalmaya başladı ve 7 yaşında ilk konserini verdi.

5 yaşında piyano çalmaya başlayan ve 7 yaşında ilk konserini veren sanatçı, 52 yıllık sanat hayatına birçok değerli eser ve unutulmaz başarılar sığdırdı.

"Sen Nerdesin", "Beyaz Güvercin", "Ayrılanlar İçin" ve "İspanyol Meyhanesi" adlı eserlerin de aralarında bulunduğu unutulmaz şarkılara imza atan sanatçı, Ümit Yaşar Oğuzcan, Orhan Veli, Attila İlhan ve Nazım Hikmet'in şiirlerinden bestelediği şarkıları müzikseverlerle buluşturdu.

Ankara Sanat Tiyatrosu'nda 10 yıl çalışan Selçuk, "Ferhat ile Şirin", "Şeyh Bedrettin Destanı", "Rumuz Goncagül ve "Galilei-Galileo" adlı eserlerle birlikte çok sayıda tiyatro oyununun müziklerine imza attı. "Sarıpınar 1914", "Üç İstanbul", "Cahide", "Hakkari'de Bir Mevsim" filmlerinin müziklerini de yaptı.

Çok sesli müziğin duayen ismi Timur Selçuk, 1998'de "Devlet Sanatçısı" unvanı almıştı.

Bakan Ersoy'dan taziye mesajı

Kültür ve Turizm Bakanı Mehmet Nuri Ersoy, Twitter hesabından yaptığı paylaşımda, "Müzik dünyamızın ustalarından, devlet sanatçımız Timur Selçuk'un vefat haberini derin üzüntüyle öğrendim. Kıymetli sanatçımıza Allah'tan rahmet, yakınlarına ve sevenlerine sabır diliyorum. Sanat camiamızın başı sağ olsun" ifadelerini kullandı.

Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.