PİYASALAR

  • BIST 1009444.25-0.84%
  • ALTIN2498.3840.58%
  • DOLAR32.5860.12%
  • EURO34.80.11%
  • STERLİN40.6430.03%
  1. HABERLER

  2. EĞİTİM

  3. TES'ten 4. Uluslararası Türk Dünyası Mühendislik ve Fen Bilimleri Kongresi
TES'ten 4. Uluslararası Türk Dünyası Mühendislik ve Fen Bilimleri Kongresi

TES'ten 4. Uluslararası Türk Dünyası Mühendislik ve Fen Bilimleri Kongresi

Türk Eğitim-Sen 2016 yılında başlayarak her yıl düzenlediği bilimsel kongrelerine bu yıl 4. Uluslararası Türk Dünyası Mühendislik ve Fen Bilimleri Kongresi ile devam ediyor.

A+A-

Türk Eğitim-Sen Genel Merkezi, Uluslararası Avrasya Eğitim Sendikaları Birliği (UAESEB) ile birlikte 30 Kasım-03 Aralık 2023 tarihleri arasında 4. Uluslararası Türk Dünyası Mühendislik ve Fen Bilimleri Kongresi düzenliyor.

Mühendislik ve fen bilimleri alanında bilimsel çalışmaların sunulacağı, 6 Şubat tarihinde başlayan ve 11 ilimizde yıkımlara yol açan, ülkemizi yediden yetmişe hepimizi tarifsiz acılara boğan depremin bir daha Türk milletine aynı acıyı yaşatmaması gayesi ile çözüm önerilerinin pek çok boyutta ele alınacağı bilimsel çalışmaların da yapılacağı bu kongrenin Türkiye Cumhuriyeti’nin 2023’ten 2123’e cumhuriyetimizin ikinci yüzyılına bir altın çağ önerisi olacağını umuyoruz.

Türkiye Cumhuriyeti’nin kurucusu Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ün, “Dünyada her şey için; uygarlık için, hayat için, başarı için en hakiki mürşit ilimdir; fendir. İlim ve fennin dışında rehber aramak dikkatsizliktir, bilgisizliktir, yanlışlıktır.” cümlesini bir muştu olarak kabul edip cumhuriyetimizin bize yüklediği misyonu gerçekleştirme, milletimizin çekmiş olduğu acı ve ıstıraplardan kurtulması adına sırtladığımız aydınlık yarınlar sorumluluğunu yerine getirmede bir katkı olacağına inandığımız bu uluslararası kongre Türk Tarihi ve Türkiye Cumhuriyeti’ne armağan olsun.

Türk Eğitim Sen’ her durum ve şartta aklı, bilimi, ahlakı ve ortak aklı rehber edinmeyi kendisine prensip olarak edinerek Türk milletinden, Türkiye Cumhuriyeti’nden yana sendikal mücadelesine devam ederken akademisyen ve eğitim çalışanlarının emeklerini de bu vesile ile bilimsel literatüre taşımayı amaçlamaktadır.

Düzenleyeceğimiz bu anlamlı kongreye katkı sunmak isteyen; çalışkan, gayretli, araştırmacıları, eğitim çalışanlarını ve bilim insanlarını kıymetli eserleri ile aramızda görmekten kıvanç duyacağız.

Özet Gönderme: 01 Mart-30 Mayıs 2023

Özet Değerlendirmelerinin Yazarlara Bildirilmesi: 15 Haziran 2023

Tam Metinlerin Gönderilmesi: 15 Haziran-1 Eylül 2023

Tam Metin Değerlendirmelerinin Yazarlara Gönderilmesi: 20 Eylül 2023

Düzeltilmiş Tam Metinlerin Gönderilmesi: 15 Ekim 2023

Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.