PİYASALAR

  • BIST 1009079.973.1%
  • ALTIN2307.7711.4%
  • DOLAR32.3050.25%
  • EURO35.035-0.08%
  • STERLİN40.9330.62%
  1. HABERLER

  2. BİLİM-TEKNOLOJİ

  3. Tapu kadastro sorgu işlemleri nasıl yapılır?
Tapu kadastro sorgu işlemleri nasıl yapılır?

Tapu kadastro sorgu işlemleri nasıl yapılır?

Tapu kadastro sorgu işlemleri nasıl yapılır, bu süreçte izlemeniz gereken adımları anlattık...

A+A-

Türkiye Cumhuriyeti vatandaşları için hayatı kolaylaştıran e-devlet sistemi ile bireyler artık tapu kadastro sorgu işlemlerini de yapabiliyor. e-devlet üzerinde bu ve buna benzer çeşitli resmi kurumlarda yapılabilecek işlemlerin çok daha kısa bir sürede ve kolay bir şekilde tamamlanması sağlanıyor. Tapu ve Kadastro Bilgi Sistemi (TAKBİS) ile tapu kadastro sorgu işlemleri nasıl yapılır sorusunun cevabı verilmiş oluyor. Pekii, TAKBİS nedir, tapu ve kadastro sorgu işlemleri nasıl yapılır?

TAKBİS NEDİR?

Tapu ve Kadastro Müdürlüğü'nün vermiş olduğu hizmetler sayesinde bireyler internet üzerinden online bir şekilde tapu kadastro sorgulama hizmeti alabilirler. Arazisi olanlar ya da arazi alacaklar için önemli bir uygulama olan TAKBİS için Tapu Kadastro Müdürlüğü'nün web sitesine girmeniz gerekiyor.

Vatandaşların mülkiyetleri ile ilgili genel veri akışını ve tapu kadastro sorgu işlemleri yapabilmesi için Tapu ve Kadastro Bilgi Sistemi, kurulmuştur. E-devlet sisteminin en önemli ve ilgi gören uygulamalarından biri olan TAKBİS, basit kullanımı ile de dikkat çekiyor. Tarayıcınızın araç çubuğuna e-devlet yazarak önce siteye girmelisiniz. E-devlet internet girdiğinizde T.C kimlik numaranız ve şifreniz ile birlikte sistemi açabilirsiniz. Açılan sistem kategorileri içerisinde e-hizmetler başlığına gelip buradan Tapu Kadastro Genel Müdürlüğü'ne tıklayın. Kullanım koşullarını kabul ettiğiniz taktirde tapu kadastro sorgu işlemlerini yapabilirsiniz. Karşınıza çıkan ekrandan Tapu Bilgileri Sorgulama linkine tıklayarak istediğiniz verilere ulaşabileceksiniz. Bu noktada sisteme özel harita servisini de kullanabilirsiniz.

TAKBİS İLE ÇALIŞAN KURUMLAR

Tapu ve kadastro sorgu işlemlerini yapabileceğiniz, gerektiği zaman ilgili birimden randevu talep edebileceğiniz TAKBİS ile veri paylaşımı yapan kurumlar şu şekildedir: Başbakanlık Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Genel Müdürlüğü (SOYBİS), Adalet Bakanlığı (UYAP), Maliye Bakanlığı, Mali Suçları Araştırma Kurumu, Gelir İdaresi Başkanlığı (VEDOP), Milli Emlak Genel Müdürlüğü, Başbakanlık Vakıflar Genel Müdürlüğü, Bilgi Teknolojileri ve İletişim Kurumu (BTK), Sosyal Güvenlik Kurumu (SGK), Türkiye Petrolleri A.O. (TPAO), Milli Savunma Bakanlığı, Coğrafi Bilgi Sistemleri Genel Müdürlüğü, Orman Genel Müdürlüğü, Türkiye Elektrik İletişim A.Ş. (TEİAŞ), Türkiye Elektrik Dağıtım A.Ş. (TEDAŞ), Elektrik Üretim A.Ş. (EÜAŞ), Belediyeler.

Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.