PİYASALAR

  • BIST 1009524.590%
  • ALTIN2522.6731.56%
  • DOLAR32.5240.15%
  • EURO34.5670.06%
  • STERLİN40.2950.12%
  1. HABERLER

  2. Suriyeli sağlık çalışanlarına özel çalışma izni
Suriyeli sağlık çalışanlarına özel çalışma izni

Suriyeli sağlık çalışanlarına özel çalışma izni

A+A-

Sağlık Bakanı Akdağ, Türkiye'de bulunan Suriyeli doktor ve sağlık çalışanlarına özel çalışma izni verileceğini söyledi.


Sağlık Bakanı Recep Akdağ, Türkiye'de bulunan Suriyeli sığınmacılara ilişkin yaptığı açıklamalarda Türkiye'de bulunan doktor ve sağlık çalışanlarına özel çalışma izni verileceğini ifade etti.

Türkiye'de bulunan Suriyelilerin sayısının 4 milyona ulaştığını söyleyen Akdağ, Suriyeli sığınmacıların en iyi şekilde her türlü hizmetten yararlanabildiğini ve bunu sağlamaktan büyük mutlululuk duyduklarını aktardı. Türkiye'nin Suriyeli mazlumlar için yaptığı yardımların karşılık beklenmeden yapıldığını aktaran Akdağ, "biz mazlumlara ne kadar yardım edersek Allah da bize o kadar yardım ediyor" sözleriyle ifade etti.

Eğitimden sağlığa her türlü hizmetten Suriyelilerin yararlanabildiğini söyleyen Akdağ, "Göçmen sağlığı merkezleri oluşturduk. Türkiye'deki bütün Suriyelilere ücretsiz hizmet veriyoruz ama özel olarak da göçmen sağlığı merkezleri oluşturduk. Şu ana kadar 16 ilde göçmen sağlığı merkezleri oluşturduk, buralarda aile hekimliği gibi, göçmen sağlığı merkezi oluşturduk. Bunların sayısını 170 merkezde 500 birim olarak değiştireceğiz. Şu anda yerleri tespit ediyoruz, bazı yerlerde kiralama yapacağız, bazı yerlerde bina inşa edeceğiz. Türkiye'deki Suriyeli doktorlar ve Suriyeli sağlık çalışanlarına, Suriyeli misafirlere bakmak üzere, onların sağlık hizmetleriyle ilgilenmek üzere bir anlamda özel bir çalışma izni vereceğiz. Bunun hazırlıkları içerisindeyiz. Onları eğitiyoruz, sınavlara tabi tutuyoruz. Önümüzdeki 3 ay içinde bu kişiler hazır olacak. Bu yıl içinde de bahsettiğim bu göçmen sağlığı merkezlerini hazırlayacağız ve Suriyelilere biraz daha derli toplu sağlık hizmeti vereceğiz."

AA

Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.