PİYASALAR

  • BIST 1009716.77-0.05%
  • ALTIN2427.694-0.04%
  • DOLAR32.570.15%
  • EURO35.0030.66%
  • STERLİN40.8050.89%
  1. HABERLER

  2. Suriyeli Bana, Trump'a tepki gösterdi
Suriyeli Bana, Trump'a tepki gösterdi

Suriyeli Bana, Trump'a tepki gösterdi

A+A-

Suriyeli Bana, Trump'ın vize kısıtlaması kararına, 'Suriyeli çocuklar terörist değiller.' sözleriyle tepki gösterdi.


Halep'te yaşananları sosyal medya aracılığıyla dünyaya duyuran ve ateşkesin ardından Türkiye'ye gelen Suriyeli Bana Alabed, Trump'ın,  vize kısıtlaması kararına, "Suriyeli çocuklara yardım etmesini bekliyorum ama duydum ki Suriyeli çocukların Amerika'ya göç etmenlerini yasaklamış. Ben çok üzgünüm bu durumdan. Suriyeli çocuklar terörist değiller." sözleriyle tepki gösterdi.
 
Anne Alabed, Suriye'de ne kadar kötü şeyler yaşandığını ve bundan ne kadar sivilin etkilendiğini herkesin bildiğini anımsattı. Kadın, çocuk herkesin savaştan çok yara aldığını dile getiren anne Alabed, birçok kişinin evini, çocuklarını, anne ve babasını kaybettiğini ifade etti.
 
"Umuyorum ki gelecekte herkes kendi hayatına döner ve kaybettiği şeyleri geri alma fırsatını bulur." diyen Alabed, çocuklarının gerçek hayatın ne olduğunu unuttuklarını vurguladı.
 
Alabed, kızı Bana'nın Suriye'de sokağa bile çıkamadığını, Türkiye'ye geldiklerine çocuklarının cennette gibi hissettiğini aktararak, "Bunun gerçek hayat değil de cennet gibi olduğunu hissetmeleri bence insanlığın bir utancı." dedi.
 
Trump'un yedi Müslüman ülkenin vatandaşlarını kapsayan vize yasağına tepki gösteren 7 yaşındaki Bana, "Suriyeli çocuklara yardım etmesini bekliyorum ama duydum ki Suriyeli çocukların Amerika'ya göç etmenlerini yasaklamış. Ben çok üzgünüm bu durumdan. Suriyeli çocuklar terörist değiller." diye konuştu.
 

Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.