PİYASALAR

  • BIST 1009716.77-0.05%
  • ALTIN2427.694-0.04%
  • DOLAR32.570.15%
  • EURO35.0030.66%
  • STERLİN40.8050.89%
  1. HABERLER

  2. GENEL

  3. SSB Demir'den F-35 açıklaması: Resmi yazı yok
SSB  Demir'den F-35 açıklaması: Resmi yazı yok

SSB Demir'den F-35 açıklaması: Resmi yazı yok

SSB Demir'den F-35 açıklamasına ilişkin açıklamalarında bulundu. Savunma Sanayii Başkanı İsmail Demir, ABD'nin Türkiye'yi F-35 Programı'ndan çıkarması hakkında "F-35 programından çıkarılmamızın hukuki zemini yok" açıklasmında bulundu.

A+A-

Savunma Sanayii Başkanı İsmail Demir, bir televizyon programında gündeme ilişkin soruları yanıtladı.
 

..."F-35 programından çıkartılmamızın hukuki zemini yok. Bize başka bir yol bırakılmazsa başka kapıların denenmesi ile ilgili çalışmalarımızı yaptık" açıklamasında bulunan Demir, Milli Muharip Uçak hakkında şu ifadelerinde bulundu:

"MİLLİ MUHARİP UÇAĞINA DOST VE KARDEŞ ÜLKELER DAHİL OLABİLİR"

"Milli Muharip Uçağın görev tanımlarında değişiklikler yapılabilir. MMU'nun A, B, C modelleri gelebilir. F-35 konusunda olumsuz bir sonuç olursa alternatiflerimiz var. Olanda hayır vardır deriz yolumuza devam ederiz. MMU projesinde hayalperest değiliz ayaklarımız yere basıyor. BAE systems firmasından danışmanlık alınıyor. Alt sistem geliştirme çalışmalarımız devam ediyor.

MMU'nun ilk uçuşunu 2026'dan 2025'e çekmeye hedefliyoruz. Dost ve kardeş ülkelerle irtibattayız. Proje çok uluslu bir yapıya dönebilir. Motor yolculuğumuz başladı. Seyir füzeleri için jet motorumuz envantere alınacak."

İngiliz şirketi olan TEMPEST projesinde alt sistemler alanında ortaklık olabilir.

S-400 AÇIKLAMASI

Ben Bolton'a Osaka'da görüşmeden hemen sonra  gittim ve dedim ki ben uçak mühendisiyim dedim ve kendimi açıkladım.
Amerika tarafının  S-400 ve F-35 bir arada çalışamaz argümanını destekleyecek hiçbir teknik açıklamada bulunmadı. S-400'ün komutası tamamıyle Türkiye'nin elinde olacak. Bu sistemle Türkiye'nin istemediği hiçbir şey yapılamaz. S-400'ün balistik füze önleme kabiliyeti yok şeklinde bir argüman yanlıştır. S-400'lerin balistik füze önleme kabiliyeti var. Bu füzeler tek çeşit değil. Her sistemin kendine göre kısıtlamaları var. S-400 muadili ve daha iyi özelliklere sahip hava füze savunma sistemi için çalışıyoruz.

Hisar-A, Hisar-O ve Siper'in teslimatları gelecek yıl kademeli olarak 2021 yılından itibaren teslim edilmeye başlanacak.

Envanterdeki İHA sayımız 100'ü geçti.

5. MİLGEM'in inşaası devam ediyor. Envantere yeni gemiler ve denizaltılar kademeli olarak katılacak."

Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.