PİYASALAR

  • BIST 1009883.531.72%
  • ALTIN2435.6810.33%
  • DOLAR32.52-0.13%
  • EURO34.891-0.16%
  • STERLİN40.5940.06%
  1. HABERLER

  2. ÖZEL HABER

  3. Srebrenitsa Anneleri'nden Suriyeli annelere destek
Srebrenitsa Anneleri'nden Suriyeli annelere destek

Srebrenitsa Anneleri'nden Suriyeli annelere destek

Suriye'deki kadınların özgürlüğü için Srebrenitsa Anneleri adına Vicdan Konvoyu'na katılan Şehida Abdurrahmanoviç, "Boşnak kadınlar olarak acımızdan güç alarak yolumuza devam ediyoruz. Bosna savaşında eşlerimiz, oğullarımız katledildi. Biz kendimizin bile hayal edemeyeceği bir kuvvetle tüm bu zorlukların üstesinden gelerek, geleceğimizi yeniden inşa ettik. Suriyeli kadınların da bizlerin desteğiyle bu gücü kendilerinde bulacağına inanıyorum." dedi.

A+A-

Vicdan Konvoyu Srebrenitsa Anneleri adına Şehida Abdurrahmanoviç, şunları söyledi: “Srebrenitsa’da katliamın başladığı yerden geliyorum buraya. Biz Boşnak kadınları olarak her yıl barış taleplerinin yükseldiği meydanlarda yerimizi alıyoruz. Geçen yıl Vicdan Konvoyu’na 5 otobüsle katılmıştık. Suriyeli kadınların çığlıklarını duyurmak için katılmıştık bu konvoya. Bugün de buradan en kısa sürede anlaşma sağlanmasını ve çocukların ailelerine, annelerin evlatlarına kavuşmalarını talep ediyoruz.”

Miting sonrası Yenikapıhaber'e konuşan Abdurrahmanoviç: "Boşnak kadınlar olarak acımızdan güç alarak yolumuza devam ediyoruz. Bosna savaşında eşlerimiz, oğullarımız katledildi. Biz kendimizin bile hayal edemeyeceği bir kuvvetle tüm bu zorlukların üstesinden gelerek, geleceğimizi yeniden inşa ettik. Suriyeli kadınların da bizlerin desteğiyle bu gücü kendilerinde bulacağına inanıyorum. Bu süreçte hiçbir zaman çocuklarımıza kin duyguları aşılamadık. Bu acıların tekrar yaşanmaması için eğitimin çok önemli olduğunu biliyoruz ve çocuklarımızı en iyi şekilde eğitmek için var gücümüzle çalışıyoruz" açıklamasında bulundu. 

Mitinge, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın geçtiğimiz yıl kendisine hediye ettiği başörtüsü ile katılan Şehida Abdurrahmanoviç,  kendisi için çok anlamlı olduğunu da sözlerine ekledi.

screen-shot-2019-03-08-at-10.04.35-pm.png


Röportaj: Şerife Kurt

Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.