PİYASALAR

  • BIST 10010276.880.67%
  • ALTIN2390.3670%
  • DOLAR32.3350%
  • EURO34.7430%
  • STERLİN40.5130%
  1. HABERLER

  2. SPOR

  3. Spor Toto 1. Lig'in ilk yarısına Gençlerbirliği damgası!
Spor Toto 1. Lig'in ilk yarısına Gençlerbirliği damgası!

Spor Toto 1. Lig'in ilk yarısına Gençlerbirliği damgası!

İlk 17 haftalık süreci 41 puanla, Denizlispor'un 5 puan önünde, zirvede tamamlayan Gençlerbirliği, Spor Toto Süper Lig'e göz kırptı.

A+A-

Sezon sonunda ilk iki takımın doğrudan Süper Lig'e yükseleceği, 3, 4, 5 ve 6. takımların play-off oynayacağı 1. Lig'de, play-off etabının ardından bir ekip daha üst lige çıkacak. Ligde son 3 sırada yer alacak ekipler ise TFF 2. Lig'e düşecek.


 
İlk 17 haftalık süreci 41 puanla Gençlerbirliği'nin lider tamamladığı ligde, başkent temsilcisini 5 puan geriden Denizlispor takip etti. 31'er puana sahip Gazişehir Gaziantep ile Ümraniyespor, 29'ar puanlı Hatayspor ve Osmanlıspor play-off barajında yer aldı.

Devreyi 16 puanla tamamlayan Eskişehirspor, 15 puanlı Afjet Afyonspor ile -1 puana sahip Kardemir Karabükspor ise düşme hattında bulunuyor.

İlk 2 haftayı Giresunspor'un lider tamamladığı ligde daha sonra koltuğu devralan Gençlerbirliği, 15 hafta zirvede yer aldı. 

Spor Toto 1. Lig'in ilk yarısına Gençlerbirliği damgası!

- Kardemir Karabükspor'a ceza 

Spor Toto 1. Lig'de Kardemir Karabükspor'un 3 puanı TFF Kulüp Lisans Kurulu tarafından silindi.

Sezon başında transfer yasağı bulunan Balıkesirspor Baltok'un yanı sıra, maddi problemler yaşayan Eskişehirspor, ?Kardemir Karabükspor ve Tetiş Yapı Elazığspor, yeni oyuncularına lisans çıkartamadı. 

- Seriler 

Gençlerbirliği'nin 8 maçlık galibiyet serisi yakaladığı ligde, Denizlispor 5, Boluspor ile Osmanlıspor ise dörder müsabakadan art arda 3 puanla ayrıldı.


İlk yarının lideri Gençlerbirliği ile Altınordu üst üste 11 maçta, Boluspor ile Denizlispor ise art arda 9 karşılaşmada yenilgi yüzü görmedi.

Kardemir Karabükspor'un galibiyetinin olmadığı ilk devrede, üst üste İstanbulspor 7, Adanaspor ile Boluspor ise 6 müsabakada rakiplerine üstünlük kuramadı.

 

 

 

 

Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.