PİYASALAR

  • BIST 1009915.622.05%
  • ALTIN2440.1770.51%
  • DOLAR32.458-0.23%
  • EURO34.756-0.63%
  • STERLİN40.547-0.57%
  1. HABERLER

  2. SİYASET

  3. 'Söz de karar da milletindir'
'Söz de karar da milletindir'

'Söz de karar da milletindir'

A+A-

Başbakan Yıldırım, Aksaray'da gerçekleştirilen Tuz Gölü Doğalgaz Depolama Tesisi ve yapımı tamamlanan kamu yatırımlarının toplu açılış töreninde yaptığı konuşmada, 16 Nisan'da gerçekleştirilecek anayasa oylamasında millet ne derse o olacak dedi.


Başbakan Binali Yıldırım, Aksaray 15 Temmuz Milli İrade Meydanı'nda gerçekleştirilen Tuz Gölü Doğalgaz Depolama Tesisi ve yapımı tamamlanan kamu yatırımlarının toplu açılış törenine katıldı.

Törende yaptığı konuşmada, Aksaray'ın tarih boyunca medeniyetlerin buluştuğu bir kavşak olduğunu, günümüzde özellikle kuzeyi, güneye bağlayan bir geçiş noktası olma özelliği taşıdığını belirtti.

Aksaray'da 4 bin konut yaptıklarını dile getiren Yıldırım, "Koca Aksaray'da 17 kilometre bölünmüş yol vardı. Bölünmüş yol miktarını 175 kilometreye çıkardık. Tam 10 kat. Aksaray'ın güzel insanları, yolları böldük, hayatları birleştirdik, yolları böldük, Türkiye'yi birleştirdik. Yolları böldük, milleti birleştirdik, gönülleri birleştirdik. Yolları böleriz ama Türkiye'yi böldürtmeyiz. Ay yıldızlı bayrağımızı indirtmeyiz." diye konuştu.

Yıldırım, Aksaray'ı ticarette de önemli bir kavşak haline getirerek, Aksaray üzerinden iki tren hattını Akdeniz bölgesine, limanlara bağlayacaklarını ifade etti.

Yerköy, Kırşehir, Aksaray, Ulukışla, Adana tren hattının yapımına 2018 yılında başlanacağını belirten Yıldırım, Aksaray, Konya, Antalya tren yolunun da etüt ve proje çalışmalarının sürdüğünü bildirdi.

Aksaray'ın havaalanına da kavuşacağını söyleyen Yıldırım, millete hizmetin gurur olduğunu sözlerine ekledi.

Alandakilere "Türkiye'nin aydınlık yarınları için hazır mısınız? Vesayetleri, darbeleri tarihe gömmek için hazır mısınız? Karanlık senaryoları sona erdirmeye var mısınız? Ecdat mirasını geleceğe taşımaya hazır mısınız? Daha fazla kalkınma ve refah için hazır mısınız? Aşımızı, işimizi kesintisiz bir demokrasi için güçlü Türkiye için hazır mısınız?" dedi.

Milli iradenin gösterdiği her hedefte ve milletin verdiği her kararda yer aldıklarını vurgulayan Yıldırım, kararlarının "Evet" olduğunu söyledi.

Türkiye'nin geleceği, çocukları, yarınları ve halkın kararından hiç korkmadıklarını dile getiren Yıldırım, konuşmasını şöyle sürdürdü:

"Ana muhalefet partisi yöneticileri ne yapıyor? Biz söz milletin dediğimiz zaman soluğu mahkemede alıyorlar. Millet AVM'lere gidiyor, bunlar da AYM'ye gidiyor. Buradan soruyorum, Ey ana muhalefet partisi, sizin bu millete güveniniz yok mu? Milletin vereceği karardan niye korkuyorsunuz? Demokrasiye, inancınız varsa söz de milletin karar da milletindir. İş yapmak, üretmek Türkiye'nin gelişmesine katkı sağlayanlara engel olan bu köhne anlayışı 16 Nisan'da son vermeye hazır mısınız?

Halk oylaması deyince tüyleri diken diken olan bu kafayı, Türkiye'yi darbe anayasalarıyla oyalamaya devam etmek isteyenlere, cevabınız... Bu ülke sizin oyuncağınız değil. Türkiye bu ağırlıkları üzerinden atacak. Muasır medeniyetler seviyesinde yoluna emin adımlarla, yeni değişiklikle cumhurbaşkanlığı hükümet sistemi ile emin bir şekilde ilerleyecek."

Alandaki bazı kişilerin MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli'ye selam söylemesini istemesi üzerine Başbakan Yıldırım, "Devlet Bahçeli'ye selam de söyleriz. Aleyküm selam." karşılığını verdi.

AA
Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.