PİYASALAR

  • BIST 1009079.973.1%
  • ALTIN2307.7711.4%
  • DOLAR32.3050.25%
  • EURO35.035-0.08%
  • STERLİN40.9330.62%
  1. HABERLER

  2. BİLİM-TEKNOLOJİ

  3. Son zamanların vazgeçilmezi: BMW X6
Son zamanların vazgeçilmezi: BMW X6

Son zamanların vazgeçilmezi: BMW X6

Son zamanların üstün gelen ve yüksek özellikli otomobilli olan BMW X6' nın bütün özelikleri haberimizin detaylarında...

A+A-

İşte BMW X 6'nın özellikleri;

Geniş ve güçlü yapı. Dinamik. BMW X6, bir X modelinin duruşu ve bir coupé otomobilin sportif tavrını birleştirir. Hakim ön bölüm, arkasında yatan gücü hissettiren çarpıcı hava girişlerine sahiptir. Büyük, sportif şekle sahip çift böbrek ızgaralar, otomobilin dış kısmındaki geniş biçimde yerleştirilmiş çift farlar ve sis farları tarafından yaratılan üstünlük havasıyla atletik tavrı öne çıkarır. Yandan bakıldığında, sportif ve coupé stilinde silüeti ön plana çıkar. Görünümü pencerelerin premium krom çerçeveleri ile optik olarak çevrelenmiştir. Bu açıdan bakıldığında BMW X6'nın aktif tasarım dili anında fark edilir. Benzersiz karakter çizgilerinin ilk bölümü güçlü biçimde şekillendirilmiş ön çamurluktan arka kapı kollarına uzanır. İkinci bölüm ise arka çamurluktan başlayarak otomobilin arkasına doğru çok şık bir şekilde incelir. BMW X6'nın dinamik yapısı yatay çizgilerin otomobilin sağlam duruşunu vurguladığı, etkileyici şekilde geniş olan arka kısımda daha belirgindir. BMW X6 tüm sınırları geride bırakmaya hazır.

cq5dam.resized.img.585.low.time1506412764443.jpg
 

Hafif yapısı sayesinde otomobilin ağırlığından tasarruf edilen her gram sürüş keyfini artırır. Hareket ettirilmesi gereken ağırlık ne kadar azsa, gereken enerji de o kadar azalır. BMW bu fikri otomobil yapısına 1930lu yıllarda uyguladı ve o dönemden beri sürekli olarak da geliştiriyor. Mühendislerimiz ağırlığı azaltmanın hangi durumlarda işe yaradığını ve hangi durumlarda işe yaramadığını sürekli olarak sorgulamıştır. Akıllı hafif yapı bu yaklaşımla 

LED FAR 

BMW X6'nın dış tasarımında önde farlar ve sis farlarından arkada stop lambalarına kadar her yerde LED aydınlatma kullanılabilir.
bmw-f30-f31-depo-angel-eyes-look-halogen-headlights-9-.jpg

Adaptif LED farlar bir vurgu ışığı, LED ışık halkaları, kısa huzme fonksiyonu, BMW Seçici Far (elektrokrom uzun far fonksiyonu), LED sis lambaları, viraj ışıkları, sinyal lambaları, gündüz farları ve değişken aydınlatma kontrolüne sahip Adaptif Farları içerir. Tüm işlevler istisnasız LED teknolojisine sahiptir.
Işık dağıtımı otomatik olarak hıza ve direksiyon açısına uyarlanır. Özellikle parlak olan ışık gün ışığına benzerdir ve yolu eşit şekilde aydınlatarak görüş kabiliyetini artırır ve otomobil kullanmayı daha az yorucu hale getirir. Dört LED ışık halkası gündüz bile farklı bir görünüm sunar.
Sis farları sisli veya yağışlı havalarda kısa mesafeli görüşü güçlendirerek gece otomobil kullanma sırasında güvenliği artırır. Geniş ışık açısıyla birlikte gün ışığına son derece benzeyen ışık renkleriyle, uzun kullanım ömürleri ve düşük enerji tüketimleriyle de dikkat çekicidir. Sis farları ayrıca BMW X6'nın dikkat çeken ön tasarımında bulunan çift yuvarlak farın altında çarpıcı bir tasarım detayı olarak göze çarpar.
LED Teknolojisine sahip Stop Lambalarının her biri yüksek performanslı iki LED aydınlatma elemanından oluşur. İkisi de karakteristik BMW L şekline sahiptir. Bu sayede arka tasarımda BMW kimliğinin gücü ortaya çıkar ve otomobilin karanlıkta bile bir BMW olduğu anlaşılır.
Fren lambalarında bulunan L şekline sahip aydınlatma elemanları stop lambalarının tasarım tarzını yineler.
MOTOR
BMW X6 dizel motorlar serisinin dikkat çeken modeli BMW X6 xDrive 40d modeli, 313 bg’yi ortaya çıkarır. 1,500–2,500 dev/dak arasında maksimum 630 Nm tork ile bu motor BMW X6'nın 5,8 saniye içerisinde 0'dan 100km/sa hıza ulaşmasını sağlar. Azami hızı 240 km/sa'tir. Ortalama yakıt tüketimi 6,2 lt/100km'dir ve CO2 emisyonu 163 g/km'dir.
 

MW EfficientDynamics'in temel bir öğesi olan 8 ileri Steptronic şanzıman, konfor, dinamik performans ve verimlilik açısından yeni standartları belirler.
Vitesler arasındaki hassas artışlar tüm devirlerde ideal güç üretimini kolaylaştırır. Bu da yakıt tüketimini azaltırken, daha fazla sportif sürüş ve dinamik performansın keyfini çıkarmanıza olanak tanır.
Özellikle yüksek hızlarda, ek dişliler motor devrini düşürerek yakıt tüketimini ve motor gürültüsünü de azaltır. Otomobil manuel moda alındığında da dönüştürücü debriyaj buna yardımcı olur. Yüksek motor devri geçişleri ve hassas şanzıman ayarı ile bir araya gelerek, vites geçiş konforunu artırır ve gürültüyü belirgin şekilde azaltır.
BMW EfficientDynamics tarafından sunulan 8 ileri Steptronic şanzıman sayesinde Sürüş Deneyimi Kontrolü aracılığıyla yeni Önsezili Hareketli Aksam ile otomobilin performansını artırmak mümkündür. "Sport" modunda, şanzıman yönetimi rotanın özelliklerine göre daha dinamik ve daha anlık bir tepki sunmak üzere navigasyon sisteminden gelen verileri kullanır. Adından da anlaşılacağı gibi "Comfort" modu, daha az sayıda vites değişimiyle konfora yönelik bir vites değiştirme programı sunar.

 

2014-bmw-x6-engine-view-002.jpg


Ağırlık
Yüksüz ağırlık (kg)EC 2180
İzin verilen toplam ağırlık (kg) 2820
Otomobilin yük kapasitesi (kg) 715
İzin verilen ön/arka aks yükü (kg) 1350/1550
Motor 
Silindir/Valf   6/4
Silindir hacmi (cm3) 2993
Strok/çap (mm) 90/84
Güç (bg)/Güç devir (devir/dak) 313/4400-4400
Tork (Nm)/Tork devir (devir/dak) 630/1500-2500
Kompresyon oranı : 1  16.5
Performans
Maksimum hız km/sa 240
0-100 km/sa hızlanma 5.8
Yakıt Tüketimi
Şehir içi (lt/100 km) 7
Şehir dışı (lt/100 km) 5.7
Ortalama (lt/100 km) 6.2
CO2 emisyonu (gr/km) 163
Depo hacmi (lt) 85
Jantlar
Ön lastik 255/50 R19 107W XL
Arka lastik 255/50 R19 107W XL
Ön jant  9J x 19 LM
Arka jant 9J x 19 LM

 

Yenikapı Haber / ÖZEL - Kadir Alper ÇENDİK


 

Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.