PİYASALAR

  • BIST 1009524.590%
  • ALTIN2524.2531.62%
  • DOLAR32.5760.16%
  • EURO34.606-0.32%
  • STERLİN40.42-0.36%
  1. HABERLER

  2. 'Siber güvenlikte milli çözümlere ihtiyacımız var'
'Siber güvenlikte milli çözümlere ihtiyacımız var'

'Siber güvenlikte milli çözümlere ihtiyacımız var'

A+A-

HAVELSAN Teknoloji ve Akademi Direktörü Doç. Dr. Özbilgin, "Siber güvenlikte milli çözümler olmadığı müddetçe güvenli ve güvende olmamız mümkün değil." dedi.


HAVELSAN Teknoloji ve Akademi Direktörü Doç. Dr. İzzet Gökhan Özbilgin, siber güvenlikte milli çözümlerin olmadığı müddetçe güvenli ve güvende olmanın mümkün olmadığını bildirdi.

Sanayi ile akademi dünyasının teknoloji konusunda bir araya gelmesinin çok önemli olduğunu vurgulayan Özbilgin, "Siber güvenlikte milli çözümler olmadığı müddetçe güvenli ve güvende olmamız mümkün değil. HAVELSAN, bu alanda yazılımlar üretiyor. Bu alanı ne kadar kendi yazılımlarımızla var edebiliriz, onun üzerine çalışıyoruz. Güvenlik duvarı, log analizi, veri sızıntısı önleme, siber tatbikat gibi milli ürünler geliştirilmeye devam ediyoruz. Şirketlere ve üniversitelere Ar-Ge desteği veriyoruz." ifadesini kullandı.

Doç. Dr. Özbilgin, nesnelerin internetinin gün geçtikçe hayata daha fazla girdiğine işaret ederek, şöyle devam etti:

"Nesnelerin internete bağlanmasıyla tehditlerin şekli değişti, hatta tehditlerin interneti bile diyebiliriz buna. Siber güvenlik burada ön plana çıkıyor. Savunmadan sağlığa, enerjiden ulaşıma her alanda nesnelerin interneti ve onun güvenliği çok önemli. Bu konuda da çalışmalar yürütüyoruz. Türkiye'de ve dünyada siber güvenlik alanında ciddi bir eleman açığı var. Ülkemizde 20 bin civarında siber güvenlik uzmanına ihtiyacımız var. Dünyada ise 2 milyon uzman eksiği var. HAVELSAN olarak nitelikli insan kaynağı konusuna çok önem veriyoruz. Bu nedenle üniversitelerle olan işbirliklerini hem projeler hem de yeni uzmanlar yetiştirmek adına çok önemsiyoruz."

AA
Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.