PİYASALAR

  • BIST 10010276.880.67%
  • ALTIN2390.3670.03%
  • DOLAR32.335-0.05%
  • EURO34.7430.01%
  • STERLİN40.513-0.01%
  1. HABERLER

  2. GÜNDEM

  3. Şenol Metin 3600 ek göstergeyle ilgili merak edilenleri cevapladı
Şenol Metin 3600 ek göstergeyle ilgili merak edilenleri cevapladı

Şenol Metin 3600 ek göstergeyle ilgili merak edilenleri cevapladı

Eğitim-Bir-Sen Konya 2 Nolu Şube Başkanı Şenol Metin, 3600 ek göstergeyle ilgili merak edilen soruları cevaplandırdı.

A+A-

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın müjdesini verdiği 3600 ek göstergeyle ilgili olarak Eğitim-Bir-Sen Konya 2 Nolu Şube Başkanı Şenol Metin çarpıcı açıklamalarda bulundu.

Metin'in değerlendirmesi şöyle:

4 yıldır gündemimize giren 3600 olarak bilinen  ek gösterge süreci sona ermek üzere.

Tüm kamu görevlilerini kapsayacağı açıklanan  600 puanlık ek gösterge artışının, Memur-Sen’in Toplu Sözleşmedeki ısrarları sonucunda sağlandığı tüm kamuoyunun bilgisi dahilindedir. Yetkili Konfederasyonumuz ve hizmet kollarının tamamında yetkili olan sendikalarımızın teknik heyetleri ile kamu idaresi arasında gerçekleştirilen onlarca çalışma sonrası tekliflerimiz kamuoyunda ve siyasi iradece  büyük kabul gördü. Bu kabulü  ek gösterge çalışmasının paydaşı, amili olarak süreci etkin bir şekilde yürütmeye özen gösterdik. Memur-Sen ailesi olarak ek gösterge ile ilgili çalışmalarda tüm beklentileri ve hassas noktaları siyasi iradenin dikkatine sunduk, bürokratik mekanizmalarla değerlendirdik. Bu kabulün ve beklentinin  sosyal,  siyasal maliyet üretmemesi, iş barışının bozulmaması, adil bir şekilde sonuçlanması için kamu işvereni ve siyasi irade ile yoğun bir muzakere süreci yönetildi.  Bilgi kirliliğini ve dezenformasyonu engellemek için de yoğun bir çaba gösterdik. 1-2 sorun alanı dışında başardığını söyleyebiliriz. 

Cumhurbaşkanımizin  2018 'de  4 unvana yönelik 3600 ek gösterge çalışmasının yapılacağı sözünün, bugün Memur-Sen’in çabası ile 5 Milyon 300 bin kamu görevlisini ve emeklisini de kapsayan bir sonuca dönüştüğünün altını çizmek gerekir. 4 meslek grubuyla sınırlı bir çalışmanın tüm kamu görevlilerini ve emeklilerini içine alacak şekilde kapsamın genişletilmesi, hassasiyetlerimizin dikkate alındığını gösteriyor. Tüm kamu görevlilerinin ek göstergesinin 600 puan yükseltilmiş olması, herkesin ek gösterge düzenlemesinde bir şekilde kendini bulabilmesi büyük bir başarıdır. Bu başarının mimarı  Memur-Sen ve bağlı sendikalarımızın genel Merkezine,   siyasi bürokratik aktorlere ve hususen Cumhurbaşkanımıza şükranlarımı sunuyorum.

Çalışma bir bütün olarak kamuoyu ile paylaşıldığında daha detaylı bir değerlendirme yapılacaktır. Ancak; tazminat yansıtma oranları muğlaklığını korumaktadır.  Sube müdürleri ile ilgili duzenleme beklentileri karşılamamıştır. Fakülte, yüksekokul ve enstitü sekreterleri arasında eskiden beri varolan eşitsizlik bu düzenleme vesilesi ile düzeltilebilecek iken duzeltilmemiştir.  

Tazminat yansıtma oranlarında artış yapılması önümüzdeki dönem takip edeceğimiz bir süreç olacaktır. 
Yetkili sendika olarak, çalışmanın iyileştirmeye açık alanlarında yapılacak düzenlemeleri bundan sonraki yasama sürecinde Genel Merkezimiz tarafından  takip edilecektir. Mecliste komisyon ve  Genel Kurul aşamalarında da katkı sağlamaya devam edeceğiz.

Ek gösterge surecinin sona ermesi ardından Sözleşmelilerin kadroya geçirilmesine ilişkin çalışmalar ile üniversite idari personelinin tayin sorununa odaklanacağız. 

Çalışanların temsilcisi yetkili sendika ile devletin birlikte çalışma kapasitesini arttırması çalışanlar için aidiyet ve memnuniyet inşa eden  uygulamalara zemin hazırlayacaktır.
Kamu yönetiminde iyi yönetim uygulaması olarak tarihe geçen bir sürecin mimarlarına tekraren teşekkür ediyor, Memur-Sen’i izlemeye devam edin diyorum.

Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.