PİYASALAR

  • BIST 1009057.952.85%
  • ALTIN2296.8890.92%
  • DOLAR32.3250.23%
  • EURO35.059-0.16%
  • STERLİN41.0110.42%
  1. HABERLER

  2. GÜNDEM

  3. Sandık sonucu Yunan'a geri adım attırdı: Yunanistan bu defa FETÖ'yü itti
Sandık sonucu Yunan'a geri adım attırdı: Yunanistan bu defa FETÖ'yü itti

Sandık sonucu Yunan'a geri adım attırdı: Yunanistan bu defa FETÖ'yü itti

Atina yönetimi, Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın zaferiyle sonuçlanan seçimlerin ardından Ankara'nın dostluğunu kazanmak için FETÖ'cüleri itmeye başladı. Emekli İstihbarat Albay Başbuğ "Sıkışan Yunanistan politikalarda yumuşamaya gitti" dedi.

A+A-

Türkiye Gazetesi'nden Yeşim Eraslan'ın haberine göre; yüzlerce FETÖ'cüyü himaye eden Yunanistan, seçim sonrası tavır değiştirdi. Atina, Ankara'nın dostluğunu kazanmak için altı FETÖ'cüyü ülkeye sokmadı.

KOMŞU KAPISI KAPANDI

Erdoğan'ın tekrar cumhurbaşkanı seçilmesi, Türkiye'nin uluslararası alandaki güçlü konumunu perçinledi. 15 Temmuz darbe girişimi sonrası kendisine sığınan her FETÖ'cüye kucak açıp ev sahipliği yapan Yunanistan da politikasını değiştirdi. Atina bir ilke imza atarak altısı FETÖ'cü 29 kişiyi zorla geri gönderdi.

'KÖŞEYE SIKIŞTILAR MECBURLAR'

Yunan'ın ittiği ikisi polislikten, ikisi öğretmenlikten ihraç edilen FETÖ'cüler sınırda yakalandı. Diplomasi uzmanları Atina'nın yeni tavrını şöyle yorumladı; "Batı istemese de Erdoğan'ın zaferini kabul etti. Ermenistan'daki seçim de Yunan'ı tetiklemiş olabilir. Atina sıkıştığı için politikalarında yumuşamaya gidiyor."

Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.