PİYASALAR

  • BIST 1009716.770%
  • ALTIN2435.6810.33%
  • DOLAR32.52-0.13%
  • EURO34.891-0.16%
  • STERLİN40.5940.06%
  1. HABERLER

  2. 'Sakin şehir' ziyaretçilerini bekliyor
'Sakin şehir' ziyaretçilerini bekliyor

'Sakin şehir' ziyaretçilerini bekliyor

A+A-

Sakin şehir Eğirdir, tarihi ve doğal güzellikleriyle her mevsim ziyaretçilerini ağırlamayı bekliyor.



Milattan önce 4. yüzyılda ilk yerleşimin gerçekleştiği Isparta'nın Eğirdir ilçesi, tarih boyunca birçok devlet ve beyliğin merkezi olmasından dolayı pek çok tarihi esere sahip ve doğal güzellikleriyle de dikkatleri üzerine çekiyor.

Halk arasında "yedi renkli göl" olarak adlandırılan Türkiye'nin dördüncü büyük gölü olan Eğirdir, rüzgar ve ışığın değmesiyle suyunun mavi ve yeşilin farklı tonlarına bürünmesiyle gösterişini zirveye taşıyor.

Gölün içine doğru uzanan Can ve Yeşil adalar da manzarayı gözde kılıyor. Milattan önce 4. yüzyılın başında Lidya Kralı Krezus tarafından yaptırılan Eğirdir Kalesi ve bir kilisenin de olduğu adalar, balık restoranları ve kamp alanlarıyla ziyaretçi çekiyor.

Yüzmeye elverişli olan ve çevresinde çok sayıda plajın bulunduğu, özellikle yaz aylarında binlerce kişinin gözde adreslerinden gölün sığ kısımları, kışın donuyor. Yazın serinlemek için girilen göl, kışın buzlarla kaplı yüzeyiyle, ziyaretçilerine farklı bir güzellik sunuyor.

Akpınar köyündeki seyir terası da, ilçeyi yukarıdan görmek isteyenlerin, hatıra fotoğrafı çektirmek isteyenlerin ziyaret edebileceği en uygun mekanlardan.

Yılda yaklaşık 40 bin kişinin ziyaret ettiği Eğirdir, 'sakin şehir' unvanıyla ziyaretçi sayısını artırmayı hedefliyor.

Eğirdir Belediye Başkanı Ömer Şengöl, Eğirdir'in doğal güzellikleri ve tarihi eserleriyle Akdeniz Bölgesi'nin incisi konumunda olduğunu söyledi. İlçeyi bu kadar cazip hale getiren faktörün Eğirdir Gölü olduğunu anlatan Şengöl, gölde bulunan kamp alanları, restoranlar ve piknik yerlerinin ziyaretçilere güzel vakit geçirme imkanı sunduğunu kaydetti.

Amaçlarının Eğirdir'in yaşam kalitesini artırmak olduğunu ifade eden Şengöl, bu kapsamda altyapı ve çevresel sorunları hızlı bir şekilde çözdüklerini vurguladı. 

AA
Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.