PİYASALAR

  • BIST 1009566.840.38%
  • ALTIN2487.060.62%
  • DOLAR32.5170.25%
  • EURO34.8680.45%
  • STERLİN40.7090.37%
  1. HABERLER

  2. GENEL

  3. S-400'ler Türkiye’de! Kaçabilecek bir uçak bile yok
S-400'ler Türkiye’de! Kaçabilecek bir uçak bile yok

S-400'ler Türkiye’de! Kaçabilecek bir uçak bile yok

Teslimatına başlanan S-400'lerin konuşlandırılacağı alanlarda, hazırlıklar başladı.

A+A-

Avrupa ve NATO rahatsız olsa da geldi gelecek denen S-400’lerin teslimatı başladı. İlk parti Mürted Hava Limanı’na indi.

Yapılan saha analizleri ve uzmanların görüşlerine göre,  ilk bataryanın, 911 kilometrelik Suriye sınırının orta noktası olarak kabul edilebilecek olan 'Şah Fırat' operasyonu ile yeni yerine taşınan Süleyman Şah Türbesi'nin yakınlarındaki Şanlıurfa'nın Birecik ilçesi yakınlarına konuşlandırılmasının planlandığı iddia ediliyor.

HATAY VE MERSİN SEÇENİĞİ DE VAR

Rusya’dan Türkiye’ye gelecek olan ikinci S-400 bataryasının ise risk analizleri doğrultusunda, Akdeniz'deki gelişmelere karşı bu bölgeye hakim olacak şekilde konuşlandırılacağı söyleniyor.

Uzmanların yaptığı analizler sonucu Akdeniz'deki kaynak ve rezervlerde Türkiye'nin haklarının korunmasında da elini güçlü kılacak şekilde, Hataya ve Mersin’e konuşlandırılmasının uygun olacağı dillendiriliyor.

İkinci S-400 bataryasının Hatay'a kurulması halinde Doğu Akdeniz'in yanı sıra Suriye'nin İdlib, Hama ve Lazkiye bölgelerinden de gelecek tehditleri bertaraf etmesi noktasında çift taraflı kullanımı olabileceği, Mersin’e konuşlandırılması halinde Akdeniz'in yanı sıra Kıbrıs'ı da kapsayacak şekilde etkin görev yapacağı düşünülüyor.

S-400’ÜN RADARI 600  KİLOMETRELİK ALANI GÖREBİLİYOR

Diğer taraftan bataryaların, kurulumunun ardından sabit kalmayacağı ve hareketli olduğu için istenildiği zaman riskli bölgelere naklinin mümkün olduğu da söyleniyor. Uzmanlar, 600 kilometrelik radara sahip olan S-400 bataryalarının gerektiğinde başka bölgelere kolay bir şekilde nakledilmesinin büyük bir avantaj olduğunu belirtiyor.
Avrupa ve NATO’nun S-400’den kaçabilecek herhangi bir savaş uçağı bulunmuyor.

Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.