PİYASALAR

  • BIST 1009881.61.7%
  • ALTIN2435.6810.33%
  • DOLAR32.52-0.13%
  • EURO34.891-0.16%
  • STERLİN40.5940.06%
  1. HABERLER

  2. 'Referandum, ülkeye sahip çıkma meselesi'
'Referandum, ülkeye sahip çıkma meselesi'

'Referandum, ülkeye sahip çıkma meselesi'

A+A-

CHP Kadın Kolları Genel Başkanı Köse, referandumun siyasi parti meselesi değil, ülkeye sahip çıkma meselesi olduğunu söyledi ve duyarlılık çağrısı yaptı.


Partisinin Kırıkkale İl Başkanlığında partililerle bir araya gelen CHP Kadın Kolları Genel Başkanı Fatma Köse, burada yaptığı açıklamada,  Kırıkkale'nin bir Cumhuriyet şehri olduğu gerekçesiyle referandum çalışmalarına Kırıkkale'den başladıklarını söyledi.

"Bu ülkede hukukun, demokrasinin bittiğini hepiniz görüyorsunuz. Bu anlamda bize çok iş düşüyor. Bu referandum çalışması bir parti çalışması değil. Ülkesine yönelik vicdanı, endişesi olan tüm insanların duyarlı olması gerektiğine inanıyorum. Bu, ülkeye sahip çıkma meselesi. Ülkenin birliğine, dirliğine ve rejimine, Cumhuriyete sahip çıkma meselesi. Onun için biz haklıyız. Bu ülke kolay kazanılmadı. Bizler bu ülkeye sahip çıkmak zorundayız. 'Hayır'ı en güçlü sesimizle ve gülüşlerimizle çoğaltmak, baskılarına karşı, 'yeter, biz de varız, buradayız' demek için anayasa değişikliğine 'hayır' diyoruz. Bu davada biz haklıyız ve biz kazanacağız." diye konuştu.

Köse, ayrıca anayasa değişikliğinde öngörülen yaklaşımla ülkenin yönetilemeyeceğini, Türkiye'nin yıllarca Cumhuriyetle yönetildiğini söyledi. 

AA
Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.