PİYASALAR

  • BIST 1009693.461.77%
  • ALTIN2496.1610.03%
  • DOLAR32.4970.13%
  • EURO34.598-0.09%
  • STERLİN40.049-0.49%
  1. HABERLER

  2. GÜNDEM

  3. PKK'ya "Kıran" operasyonu( Hakkari, Şırnak ve Van)
PKK'ya "Kıran" operasyonu( Hakkari, Şırnak ve Van)

PKK'ya "Kıran" operasyonu( Hakkari, Şırnak ve Van)

3 ilde terör örgütüne yönelik operasyon gerçekleştirildi. Hakkari, Şırnak ve Van'da terör örgütüne yönelik jandarma, emniyet birimleri ve güvenlik korucularının katılımıyla "Kıran Operasyonu" başlatıldı. 2300 komandonun katıldığı operasyonda şu ana kadar 43 mağara ve sığınak imha edildi..

A+A-

İçişleri Bakanlığından yapılan açıklamada, Hakkari, Van ve Şırnak'ta; Kavaklı, Armutlu, Taşbaşı, Sütçüler, Ceylanlı, Oğul, Ördekli, Kırıkdağ, Doğanlı, Çimenli, Geçitli, Demirli, Faraşin, Kato Marinos, Yalınca, barınma alanlarında faaliyet gösterdiği değerlendirilen teröristleri etkisiz hale getirmek, bölgede bulunan yayla ve meralar ile göçerlerin kontrolünü yapmak maksadıyla icra edilen "Kıran Operasyonu"nun 18 Ağustos 2019 tarihinde başladığı belirtildi.

Hakkari, Van ve Şırnak İl Komutanlıklarının ortak katılımı ve Jandarma Genel Komutanı Orgeneral Arif Çetin'in sevk ve idare ettiği, Van Jandarma Asayiş Kolordu Komutanı Tümgeneral Hacı İlbaş'ın Operasyon Komutanı olduğu, Hakkari ilinde Tuğgeneral Nuri Öztürk'ün, Van ilinde Tuğgeneral Yavuz Özfidan'ın, Şırnak ilinde ise Albay Tahsin Saruhan'ın arazide Operasyon Komutanı olarak görev yaptığı operasyon kapsamında, jandarma, polis özel harekat ve güvenlik korucularından oluşan toplam 129 operasyonel tim görev aldı.

Operasyon kapsamında, Hakkari’de 15, Şırnak'ta 12 ve Van’da 16 olmak üzere 43 mağara ve sığınak imha edildi.

 

 

 

16.jpeg

Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.