PİYASALAR

  • BIST 1009915.622.05%
  • ALTIN2440.1770.51%
  • DOLAR32.458-0.23%
  • EURO34.756-0.63%
  • STERLİN40.547-0.57%
  1. HABERLER

  2. DÜNYA

  3. Pentagon'dan Türkiye açıklaması
Pentagon'dan Türkiye açıklaması

Pentagon'dan Türkiye açıklaması

A+A-

Pentagon Sözcüsü Pahon, Türkiye'nin önemli bir müttefik olduğunu, Suriye'nin El Bab bölgesinin DEAŞ'tan temizlenmesi konusunda önemli bir sorumluluğu yerine getirdiğini açıkladı.


ABD Savunma Bakanlığı (Pentagon) sözcülerinden Eric Pahon,  yaptığı açıklamada, başta El-Bab olmak üzere DEAŞ?ın Suriye'den temizlenmesine yönelik bir müddettir Türk ve Amerikan yetkilileri arasında görüşmeler olduğunu hatırlatarak ?Türkiye ile ABD arasında son zamanlarda özellikle de El-Bab civarında artan bir iş birliği söz konusu. Dolayısıyla NATO müttefikimizle Suriye konusunda olumlu yönde bir ilerleme var.? diye konuştu.

Artan iş birliğinin ?aylardır devam eden görüşmelerin seyriyle paralellik gösterdiğini? ifade eden Pahon, Türkiye destekli güçlerin şehrin DEAŞ'tan alınmasına destek vermesinin bu olumlu yönde ilerlemenin göstergesi olduğunu kaydetti.

Pahon, ?Biz müttefikimiz Türkiye?yi değerli bir ortak olarak görüyoruz. Bu görüşmeler Türk kuvvetlerine daha çok ve daha yerinde destek vermemizi sağladı.? ifadelerini kullandı.

AA
Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.