PİYASALAR

  • BIST 1009915.622.05%
  • ALTIN2440.1770.51%
  • DOLAR32.458-0.23%
  • EURO34.756-0.63%
  • STERLİN40.547-0.57%
  1. HABERLER

  2. Parlamentoda tuhaf soru: Neden çok kar yağıyor?
Parlamentoda tuhaf soru: Neden çok kar yağıyor?

Parlamentoda tuhaf soru: Neden çok kar yağıyor?

A+A-

Bulgaristan'da istifa eden Başbakan Borisov hükümeti için parlamentoda düzenlenen veda oturumunda Başbakan Yardımcısı, Çevre Bakanı'na Neden çok kar yağıyor?' diye tuhaf bir soru sordu.


Yayınlanan tutanağa göre, Başbakan Yardımcısı Tomislav Donçev,  oturumun başında söz alarak "Yılın başında niçin bu kadar çok kar yağıyor ve  suçlusu kim?" diye sordu.

Donçev, Çevre Bakanı İvelina Vasileva'ya dönerek "Çevre ve Su  Bakanlığına bağlı iklim yönetiminden sorumlu birim iklim yönetimi konusundaki  görevini nasıl yerine getiriyor? Neden bu kadar yoğun kar yağışımız var ve aynı  zamanda neden hava sıcaklığı bu kadar düşüktür diye sormak istiyorum?" dedi.

Çevre Bakanı Vasileva da "Ne biz, ne de adı geçen birim iklimi  yönetebilir" diyerek Donçev'i ciddiyete davet etti.

Ana muhalefetteki Bulgaristan Sosyalist Partisinin (BSP) ülkedeki  barajların boş kaldığına ilişkin iddialarını hatırlatan Vasileva, "Son günlerde sanki bir absürt tiyatro sahnesinde yaşıyoruz" diye konuştu.

Tartışmaya katılan Bölgesel Geliştirme Bakanı Lilyana Pavlova,  "(BSP'liler) Karın erimesini beklerken tabii ki barajlardan söz eder.  İlkbahardaki karın erimesiyle barajlar yine dolar, BSP'liler de o zaman 'Onları  biz doldurduk' derler. Kepçeyle mi? Neyle dolduracaklar?" ifadesini kullandı.

Tartışmanın büyümesi üzerine müdahalede bulunan Borisov, "Sayın  vekiller zamanımızın büyük bir bölümünü bomboş konuşarak geçiriyoruz" diyerek  tartışmayı sonlandırdı.

AA
Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.