PİYASALAR

  • BIST 1009645.02-0.5%
  • ALTIN2430.3660.04%
  • DOLAR32.5290.08%
  • EURO34.8650.09%
  • STERLİN40.5030.07%
  1. HABERLER

  2. EĞİTİM

  3. Özür grubu mağdurları: MEB isterse sorun çözülür
Özür grubu mağdurları: MEB isterse sorun çözülür

Özür grubu mağdurları: MEB isterse sorun çözülür

İl İçi Özür Grubu Öğretmenlerinden Milli Eğitim Bakanı Ziya Selçuk’a açık mektup

A+A-

Ziya Öğretmenim,

Bizler il içi özür grubu mağduru öğretmenleriz. Bildiğiniz üzere uzun yıllardır özür ilçemize uzak ilçelerde/köylerde öğrencilerimize eğitim vermeye çalışıyoruz. Ancak takdir edersiniz ki kilometrelerce yol yapmak ya da uzun yollara dayanamayıp ailemizden ayrı ilçelerde yaşamak bizleri maddi ve manevi olarak tüketti. Haftalardır, aylardır hatta yıllardır il içi özür grubunun yaşadığı mağduriyetlerin giderilmesi adına sosyal medyada etkinlikler düzenleyip, sesimizi size duyurmaya çalışıyoruz. Biliyoruz ki sesimiz size ulaştı. Dün Personel Genel Müdürlüğünün E-68898891-903.02.01-20779962 sayılı yazısı 81 ilin valiliklerine gönderildi. Yazı, il içinde mazerete bağlı yer değiştirmeleri yapılamayan kadrolu öğretmenlerin, ihtiyaçlar dikkate alınarak il içinde yeniden tercih yapabilmesini kapsamaktaydı. Ancak, bizler biliyoruz ki yeniden tercih yapma imkânımız olmayacak. Çünkü il dışı özür grubuna verilen il emri/ilçe emri/okul emri gibi uygulamalar, il içerisinde kadroların dolmasına ve il içi özür grubunun mağduriyetinin daha da artmasına neden oldu. Yukarıda bahsettiğimiz uygulamalar yıllara göre şu şekilde gerçekleşti:  

2012-İl Emri

2013-Okul Emri

2014-İlçe Emri

2015-İl-İlçe emri

2016-Okul Emri

2017-İlçe Emri

2018-2. İl Dışı Atama ve Okul Emri

2019-İlçe Emri

2020-İl Emri

Tabi ki, Anayasa'nın 41. maddesi ile güvence altına alınan aile birliğinin bozulmamasının çok önemli olduğunu bizler de biliyoruz. Hiçbir meslektaşımızın ailesinden ayrı kalmasını istemeyiz. İşte tam da bu nedenden dolayı sesimizi duyurmaya çalışıyoruz. Çünkü bizler, kilometrelerce yol gidip gelmekten ya da ailemizden uzak ilçelerde yaşamaktan dolayı büyük sıkıntılar içerisindeyiz. Aile içerisinde huzurumuz kalmadı. Çocuklarımız ya annesinden ya da babasından ayrı büyüyor. Bir çocuğun anne diğer bir çocuğun da baba evinde kaldığı durumlar da söz konusu. Aileler sadece hafta sonu bir araya gelebiliyor.

İl emri/ilçe emri/okul emri gibi uygulamalar ile birlikte “Norm Kadro Fazlası Atama” döneminde birçok meslektaşımız çok düşük puanlarla özür ilçesindeki okullara yerleşirken, bizler yüksek puanlarımıza rağmen ya hiç tercih yapamıyor ya da muhtemel boşalacak yerleri yazmak zorunda kalıyoruz. Sonuçlar her açıklandığında büyük bir üzüntü yaşıyoruz. Yeniden belirtmek isteriz ki, dün valiliklere göndermiş olduğunuz yazı ne yazık ki bizim sorunlarımıza çözüm olmayacak. İl içi tayini gerçekleşmeyen yaklaşık 14.000 meslektaşımız mevcut. Eğer böyle bir karar hiçbir sınır getirilmeden uygulamaya geçerse evinden kilometrelerce uzakta çalışan bizler gene mağdur olmaya devam edeceğiz. Derdimiz mahallemizdeki okula tayin istemek değil elbette. Tek dileğimiz makul uzaklıktaki okullarda çalışmak. Yazıya istinaden İl Milli Eğitim Müdürlükleri norm kadrolarının olmadığını söylüyor. Bu nedenle valiliklere gönderilen bu yazının bizim sorunumuzu çözmeyeceğini bildiriyorlar. Ama bizler biliyoruz ki senelerdir norma bakılmaksızın il dışına verilen il/ilçe/okul emri uygulamalarla özür ilçesine gelen meslektaşlarımızın çoğu okullarına yerleştirildi. İnanıyoruz ki bizler de yerleştirilebiliriz.

Ziya öğretmenim sizden talebimiz, il içinde gerçekten mağduriyet yaşayan öğretmenlerin belirlenmesi ve bu doğrultuda kilometre sınırı göz önünde bulundurularak İL İÇİ ÖZÜR GRUBU MAĞDURU ÖĞRETMENLERE İLÇE EMRİ hakkı vermeniz. 

İL İÇİ ÖZÜR GRUBU MAĞDURU ÖĞRETMENLER PLATFORMU

 

Kaynak: Sendika Bülteni

Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.