PİYASALAR

  • BIST 1009524.590%
  • ALTIN2504.8070.84%
  • DOLAR32.560.86%
  • EURO34.5550.86%
  • STERLİN40.0611.92%
  1. HABERLER

  2. SİYASET

  3. Özhan: Mevcut sistemin siyaset biliminde adı yok
Özhan: Mevcut sistemin siyaset biliminde adı yok

Özhan: Mevcut sistemin siyaset biliminde adı yok

A+A-

Taha Özhan,mevcut sistemin siyaset biliminde karşılığının olmadığını, henüz tespit edilebilmiş bir isminin olmadığını söyledi.


TBMM Dışişleri Komisyonu Başkanı ve AK Parti Malatya Milletvekili Taha Özhan,  AK Parti Malatya İl Başkanlığı Danışma Meclisi toplantısında yaptığı konuşmada, yeni anayasanın Meclisten geçmesi için mutabakat zeminine ihtiyaç olduğunu söyledi.

AK Parti'nin hiçbir zaman mutabakattan kaçmadığını belirten Özhan, "Bizi eski Türkiye'ye anayasa anlamında elveda demeyeceksek, eski Türkiye defterini kapatmayacaksak, 80 yıldır Türkiye'ye hiçbir şey kazandırmamış, içi boş kavgalar ve kısır döngüden başka hiçbir ortaya çıkarmamış, askeri rejimlerin ortaya koyduğu, köhne ideolojik yaklaşımların beslendiği anayasalara elveda demeyeceksek, üzerinde mutabık kalacağımız tam teşekküllü bir anayasadan da söz etmek mümkün olamazdı." diye konuştu.

2007 yılında yapılan Cumhurbaşkanlığı seçiminin vesayet odakları gölgesinde geçtiğini hatırlatan Özhan, "Onlar milletin temsilcilerinin Mecliste cumhurbaşkanını seçme ihtimaline dahi tahammül edemediler. Rezalet üstüne rezalet çıktı. Hatırlayın, bir 367 kepazeliği çıktı. Ardından sağdan, soldan bildiriler havada uçuştu. Mecliste olmadık ayak oyunları ortaya çıktı. Son tahlilde ortaya bir şey daha çıktı. Milletimiz 'Cumhurbaşkanını ben seçerim' dedi." ifadelerini kullandı.

Şu anki mevcut sistemin tanımının yapılmasının imkansıza yakın bir şey olduğunu belirten Özhan, şöyle devam etti:

"Türkiye'nin ismini vermeden, şu anki cari sistemin yapısını, dünyanın farklı yerlerindeki siyaset bilimi hocalarına sorsanız, 'Dünyanın bir yerinde böyle bir sistem var, ülkeyi yönetenler şöyle şöyle seçiliyor, erkler şu şekilde, yetki ve sorumlulukları şunlar. Bu sisteme ne denir?' derseniz, emin olun en sonunda verecekleri isim parlamenter sistem olur. Hatta daha kötüsünü söyleyeyim, buna henüz siyaset biliminde bulunabilmiş bir isim yok. Kısaca siz buna ucube yapı deyin."

AA
Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.