PİYASALAR

  • BIST 1008992.52.11%
  • ALTIN2299.0761.02%
  • DOLAR32.3240.22%
  • EURO35.063-0.15%
  • STERLİN40.9990.41%
  1. HABERLER

  2. GENEL

  3. Özgürce yürüyeceği günün hayalini kuruyor
Özgürce yürüyeceği günün hayalini kuruyor

Özgürce yürüyeceği günün hayalini kuruyor

A+A-

Obezite cerrahisi riskli bulunarak defalarca geri çevrilen 210 kilogram ağırlığındaki Füsun Kirman, başvurduğu 6. hastanede ameliyatını olmanın sevinciyle, özgürce yürüyeceği günün hayalini kuruyor.

Aşırı kilolarından kurtulmak için obezite cerrahisi olmaya karar veren ancak başvurduğu doktorların ameliyatı riskli bularak geri çevirdiği 210 kilogram ağırlığındaki Füsun Kirman, başvurduğu 6. hastanede ameliyatını olmanın sevinciyle, özgürce yürüyeceği günün hayalini kuruyor.

Hamilelik dönemlerinde aldığı kiloları veremeyen, sonraki süreçte de aile büyüklerini kaybederek yaşadığı psikolojik çöküntüyle var olanların üzerine yeni kilolar ekleyip hızla şişmanlayan 54 yaşındaki Füsun Kirman, 210 kilograma ulaştı.

Füsun Kirman, tansiyon, diyabet gibi ciddi sağlık sorunlarıyla tanışmasına neden olan aşırı kilolarından artık kurtulmaya karar vererek, obezite cerrahisi olmak için araştırmaya yapmaya başladı.

Bu süreçte gittiği doktor ve hastanelerden "riskli olacağı" gerekçesiyle ameliyat edilemeyeceği cevabını alan Kirman, 6. hastane olarak başvurduğu Biruni Üniversitesi Hastanesinden olumlu cevap aldı.

Burada Yrd. Doç. Dr. Alper Öztürk ve ekibi tarafından ameliyat edilen Kirman, şimdi yaşayacağı büyük değişimi merakla görmeyi bekliyor.

"Yürümekten kaçmıyorum, düşersem diye korkuyorum"

AA muhabirine yaşadıklarını anlatan Kirman, yaşadığı gebeliklerde aldığı kiloların, önce babası, ardından kayınpederi ve kayınvalidesini kaybetmesiyle hızla arttığını söyledi.

Kirman, "Doktorlar, narkozdan çıkamayacağım, bu kiloyla bu ameliyatı kaldıramayacağım, organların bunu yeterli düzeyde atlatamayacağı korkusu gibi nedenlerle beni ameliyat etmek istemediler. En son 6. hastaneye başvurdum. Burada doktorum Alper Bey ile tanıştım ve beni ameliyat etmeyi kabul etti. Alper Bey, bana o güveni, inancı verdi. Ondan sonra süreç başladı. Bana da bir güven geldi, elini tuttum 'hadi' dedim."

Hedefinin 70 kiloya inmek olduğunu söyleyen Kirman, "En son 30'lu yaşlarda 70 kiloydum. Beklentim kendi kendime yetebilmek, onun dışında hiçbir şey beklemiyorum sadece bunu bekliyorum. Hani diyorsunuz ya 'yürümekten kaçıyor' diye, insan yürümekten kaçmıyor. Düşersem, bir yerime bir şey olursa, hep yatakta kalırsam, birilerine muhtaç olursam korkusu var. Düşmemek için yürümemeye başlıyorsunuz. Benim korkum buydu." diye konuştu.

AA

Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.