PİYASALAR

  • BIST 1009716.770%
  • ALTIN2435.6810.33%
  • DOLAR32.52-0.13%
  • EURO34.891-0.16%
  • STERLİN40.5940.06%
  1. HABERLER

  2. GÜNDEM

  3. Özgecan, mezarı başında anıldı
Özgecan, mezarı başında anıldı

Özgecan, mezarı başında anıldı

A+A-

Mersin'de okuldan çıkıp eve gitmek üzere bindiği minibüste öldürülen Özgecan, ölümünün 2. yılında mezarı başında anıldı.



Mersin'in Tarsus ilçesinde 11 Şubat 2015'te okuldan çıktıktan sonra evine dönmek üzere bindiği minibüste, henüz 19 yaşındayken öldürülen Özgecan, ölümünün 2. yılında mezarı başında anıldı. Aslan'ın ailesi, heykeltıraş Mehmet Aksoy tarafından yapılan Mersin Şehir Mezarlığı'ndaki anıt mezarda genç kızı anmak için bir araya geldi.

Özgecanlar Derneği Yönetim Kurulu Başkanı Hediye Koçoğlu Dalgıç, Özgecan'ın hayatını işleyecek sinema filmi çekmeye hazırlanan yapımcı ve yönetmen Ali Avcı ve çok sayıda vatandaş Aslan ailesine başsağlığı diledi.

Anne Aslan, gazetecilere yaptığı açıklama, "Acımız çok büyük. Bu acı ölene kadar hiç bitmeyecek. Bütün dünyaya sesleniyorum. Lütfen anne ve babalar çok büyük eğitimlerden geçsinler. Böyle bir şiddete kimsenin çocuğu maruz kalmasın. Bu şiddet son bulsun, hiçbir ailenin yüreği yanmasın. Özgemin hiç bir suçu yoktu, çok masumdu. Allah kimsenin başına vermesin, çok zor bir acı." ifadesini kullandı.

AA
Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.