PİYASALAR

  • BIST 1009915.622.05%
  • ALTIN2440.1770.51%
  • DOLAR32.458-0.23%
  • EURO34.756-0.63%
  • STERLİN40.547-0.57%
  1. HABERLER

  2. ÖSO Komutanı Osman: DEAŞ, Esed'in sağ eli
ÖSO Komutanı Osman: DEAŞ, Esed'in sağ eli

ÖSO Komutanı Osman: DEAŞ, Esed'in sağ eli

A+A-

ÖSO Komutanlarından Osman, DEAŞ'ın Esed rejiminin sağ eli konumunda olduğunu, Bab'ın DEAŞ'tan temizlenmesinin Cenevre'de muhaliflerin elini güçlendireceğini söyledi.


Cenevre'de Suriye konulu görüşmelerde muhalefet heyetinde yer alan Özgür Suriye Ordusu (ÖSO) bünyesinde, Sultan Murat Tugayı'nın Komutanı Ahmed Osman, Bab'ın DEAŞ'tan temizlenmesinin Cenevre görüşmelerinde muhaliflerin elini güçlendireceğini söyledi.

Osman, müzakerelere katılan muhalefet heyetinin ilk defa yüzde 50'sinin askerlerden oluştuğunu, bu sayede artık kararların siyasi ve askeri muhalefet tarafından ortak alınacağını belirterek "Siyasilerin yanı sıra bizim de yüzde 50 olarak heyette bulunmamız Suriye'nin geleceği için önemli." dedi.

DEAŞ'a karşı elde edilen zaferlerin Cenevre'de Esed'e karşı mücadeleyi siyasi ve askeri açıdan güçlendireceğini söyleyen Osman, "Biz her başarı elde ettiğimizde, özellikle de Bab'a yönelmişken rejim PYD'yi Azez bölgesinde hareket geçirdi, ayrıca DEAŞ'ı da farklı bölgelerde bize karşı harekete geçirdi." ifadelerini kullandı.

DEAŞ ile rejimin aynı olduğunu ifade eden Komutan Osman, "Dolayısıyla DEAŞ'ı yenmemiz rejimi yenmemiz anlamına gelir, DEAŞ'ı ortaya çıkaran zaten rejimdi. DEAŞ'ı yok ettiğimiz zaman rejimin sağ elini kesmiş olacağız." yorumunu yaptı.

AA
Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.