PİYASALAR

  • BIST 1009693.461.77%
  • ALTIN2496.1610.03%
  • DOLAR32.4970.13%
  • EURO34.598-0.09%
  • STERLİN40.049-0.49%
  1. HABERLER

  2. ÖSO, Bab ilçe merkezinde ilerleyişini sürdürüyor
ÖSO, Bab ilçe merkezinde ilerleyişini sürdürüyor

ÖSO, Bab ilçe merkezinde ilerleyişini sürdürüyor

A+A-

TSK destekli Özgür Suriye Ordusu (ÖSO), Suriye'nin kuzeyindeki Bab ilçe merkezinde ilerleyişini sürdürüyor.



ÖSO saha komutanlarından Halid İbrahim, Fırat Kalkanı Harekatı kapsamında TSK destekli ÖSO'ya bağlı birliklerin Bab ilçesinin güneybatısında yer alan spor kulübünü, Kef kavşağı, Deluv kavşağı ile teknik liseyi DEAŞ'tan kurtardığını aktardı.

İbrahim, "İlçe merkezindeki büyük kavşağı da örgütten kurtaran muhalifler, Bab merkezinde terör örgütüyle postane ve mahkeme binası çevresinde DEAŞ unsurlarıyla savaşıyor.'' dedi.

ÖSO birliklerinin ilçe merkezine yönelik operasyonu gece başlattığını söyleyen İbrahim, birliklerin kentin güneybatı kesimlerinden ilçe merkezine doğru kontrolü şekilde ilerlediklerini söyledi.

TSK'ya ait savaş uçaklarının havadan ÖSO birliklerine destek verdiğini urgulayan İbrahim, TSK'ya ait fırtına obüslerinin de karadan ilçe merkezinde örgüte ait yerleri vurarak muhaliflerin ilerlemesini sağladığını, zaferin yakın olduğunu ifade etti.

TSK ve ÖSO'nun Türkiye sınırından Suriye içlerine ilerleyişi 35,1 kilometre derinliğe ulaşmış bulunuyor. 24 Ağustos'tan bu yana bin 920 kilometrekareden fazla alan terör örgütleri DEAŞ ve PYD/PKK'dan temizlendi.

AA
Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.