PİYASALAR

  • BIST 1009627.66-0.54%
  • ALTIN2477.673-0.25%
  • DOLAR32.4930.26%
  • EURO34.6110.27%
  • STERLİN40.5010%
  1. HABERLER

  2. 'Operasyona Türkmenler'in katılması önemli'
'Operasyona Türkmenler'in katılması önemli'

'Operasyona Türkmenler'in katılması önemli'

A+A-

Irak Türkmen Cephesi milletvekili Telafer'e yapılacak olası bir operasyonda Türkmenler'in katılımının hayati önemde olduğunu söyledi.



Irak Kürt Bölgesel Yönetimi (IKBY) Meclisi'ndeki Irak Türkmen Cephesi milletvekili Aydın Maruf, Musul'un Telafer ilçesinin  DEAŞ'tan kurtarılmasına yönelik muhtemel bir operasyona Türkmenlerin de katılmasının hayati önem taşıdığını belirtti.

Maruf,  "Musul'un olduğu gibi Telafer'in de en kısa zamanda kurtarılmasını istiyoruz. Telafer'e yapılacak olası bir operasyona Türkmenlerin katılması hayati önem taşımaktadır." dedi. Irak'taki son 13 yıllık çatışmalı sürece bakıldığında silahlı grupların kontrol ettikleri bölgelerden kolayca çıkmadıklarını hatırlatan Maruf, "Bu yüzden Türkmenlerin çoğunlukta olduğu bölgelerin, yine Türkmenler tarafından kontrol edilmesi gerekiyor.

Haziran 2014'ten bu yana DEAŞ'ın elinde tuttuğu, ülkenin en büyük ilçesi Telafer'in kurtarılması meselesinin Irak merkezi hükümetiyle detaylı bir şekilde konuşulduğunu kaydeden Maruf, "Başbakan Haydar el-İbadi de endişelerimizin yerinde olduğunu, Türkmenlerin de operasyona katılması konusunda bizimle mutabık kaldığını söyledi." diye konuştu.

AA

Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.