PİYASALAR

  • BIST 1009722.090%
  • ALTIN2428.571-0.03%
  • DOLAR32.52-0.1%
  • EURO34.8-0.22%
  • STERLİN40.476-0.17%
  1. HABERLER

  2. EĞİTİM

  3. Öğrencilerin hayatı değişebilir! İşte es geçilen ayrıntı
Öğrencilerin hayatı değişebilir! İşte es geçilen ayrıntı

Öğrencilerin hayatı değişebilir! İşte es geçilen ayrıntı

Öğrencilerin hayatı değişebilecek olan ayrıntıyı fark edemiyorlar. ÖSYM tarafında yayınlanan Tercih kılavuzunda es geçilen ayrıntıya baktınız mı ? ÖSYM’nin tercih kılavuzunda "geleceğin meslekleri" listesi dikkat çekti. İşte o ayrıntının detayları...

A+A-

Bilecik Şeyh Edebali Üniversitesi bu yıl ilk öğrencilerini alacaklar arasında  “Hibrid ve Elektrikli Taşıtlar Teknolojisi”, Yıldırım Beyazıt Üniversitesi “Üç Boyutlu Modelleme ve Animasyon” bölümleri de bulunmaktadır.

 Ölçme, Seçme ve Yerleştirme Merkezince (ÖSYM) yayımlanan Yükseköğretim Programları ve Kontenjanları Kılavuzu’nda, Yükseköğretim Kurulunca (YÖK) “geleceğin meslekleri” olarak gösterilen bölümler yer aldı. Üniversiteler, bu yıl gelecek vaat eden bölümlere öğrenci kabul etmeye başlayacak. 

Öğrencilerin hayatı değişebilir! Tercih kılavuzunda es geçilen ayrıntı

İşte “geleceğin meslekleri” olarak gösterilen bölümler:

 

1) BİLGİ GÜVENLİĞİ TEKNOLOJİSİ BÖLÜMÜ

Yeditepe Üniversitesinde açılan lisans düzeyindeki ilk “bilgi güvenliği teknolojisi” bölümüne (YÖK) “geleceğin meslekleri” olarak gösterilen bölümler yer aldı. Bölüm tam ve yüzde 50 burslu olarak toplam 23 kontenjan yer ayırdı.

Diğer bir lisans programı olan “yazılım geliştirme” bölümü de yine Yeditepe Üniversitesinde toplam 22 kontenjanla eğitime başlayacak. Hacettepe Üniversitesi’nde açılan yapay zeka mühendisliği programına da 30 öğrenci alınacağını açıkladı.

2) DİJİTAL MEDYA VE PAZARLAMA BÖLÜMÜ

Bilecik Şeyh Edebali Üniversitesinde “geleceğin meslekleri” olarak gösterilen bölümleri ile ilgili  açılan ve geleceğin taşıtlarının üretilmesinde yer alacak gençlerin yetiştirileceği bölüme alınacak öğrenci sayısı okul birincisi kontenjanı ile 41 olarak açıklandı. 

Bir diğer üniversite ise  İstanbul Kültür Üniversitesi  ile Ostim Teknik üniversiteleri oldu. İstanbul Kültür ile Ostim Teknik üniversitelerinde açılan “dijital medya ve pazarlama” bölümünde ise burslu ve yüzde 25 ile 75 arasında değişen oranlarda indirimli olarak toplam 80 öğrenci öğrenim alabileceğini belirtildi.

3) DİJİTAL OYUN TASARIMI BÖLÜMÜ

Bir diğer  ilgi çeken ve geleceği olan eğitim programları arasında gösterilen “dijital oyun tasarımı” da çeşitli üniversiteler bünyesinde lisans programı olarak yer alıyor. Bu doğrultuda, Bahçeşehir Üniversitesi 67, Beykoz Üniversitesi 40, İstanbul Aydın Üniversitesi 60, İstanbul Bilgi Üniversitesi 28 ve İstinye Üniversitesi de 50 olmak üzere toplam 245 kontenjan açıldı.

Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.