PİYASALAR

  • BIST 1009716.770%
  • ALTIN2435.6810.33%
  • DOLAR32.52-0.13%
  • EURO34.891-0.16%
  • STERLİN40.5940.06%
  1. HABERLER

  2. GÜNDEM

  3. 'O an hiç düşünmeden istifa ettim'
'O an hiç düşünmeden istifa ettim'

'O an hiç düşünmeden istifa ettim'

A+A-

Makedonya'da FETÖ'nün Yahya Kemal Koleji'nde öğretmenlik yapan Aksu Samet, 15 Temmuz darbe girişimi esnasında hiç düşünmeden istifa ettiğini anlattı.


FETÖ'nün Makedonya'daki uzantısı Yahya Kemal Kolejinin eski öğretmenlerinden Dr. Aksu Samet, 15 Temmuz gecesi yaşananların ardından hiç tereddüt etmeden okuldan istifa ettiğini söyledi.

Üsküplü bir Türk ailesine mensup olan Samet, Aziz Kiril ve Metodi Üniversitesindeki kimya eğitimi almış, nanoteknoloji alanında doktorasını tamamlamış ancak alanındaki yetersiz iş imkanı nedeniyle öğretmenlik yapmak zorunda kalınca, Yahya Kemal Koleji'nde çalışmaya başlamış.

15 yıldır öğretmenlik yapan, iş ortamındaki sorunlar nedeniyle birçok kez buradan ayrılmak istediğini aktaran Samet, FETÖ'nün 15 Temmuz'daki darbe girişiminin ardından verdiği istifa kararına dair şu ifadeleri kullandı:

"15 Temmuz'da hiç kimsenin aklına gelmeyecek bir olay oldu. O gece televizyon önünde sabaha kadar olanları izlerken, Yahya Kemal Kolejine kayıtlı bir öğretmendim ve bunun için gerçekten üzgünüm. O an hiç tereddüt etmeden, ekmek param, kariyerim ne olacak diye düşünmeden karar verdim ve istifamı yazdım. Yaz tatili olduğu için istifamı resmen 8 Ağustos'da götürdüm. Doğru yaptığımı düşünüyorum ve pişman değilim."

Bu konuda kendisini üzen bir başka durumun da iş aradığında kendisine şüpheli bakılması olduğunu anlatan Samet, bu kolejde sadece profesyonel olarak çalıştığını belirtti.

AA
Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.