PİYASALAR

  • BIST 1009693.461.77%
  • ALTIN2496.1610.03%
  • DOLAR32.4970.13%
  • EURO34.598-0.09%
  • STERLİN40.049-0.49%
  1. HABERLER

  2. Numan Kurtulmuş terörle kurulan emperyal Medya diline dikkat çekti
Numan Kurtulmuş terörle kurulan emperyal Medya diline dikkat çekti

Numan Kurtulmuş terörle kurulan emperyal Medya diline dikkat çekti

A+A-

Uluslararası Medya Enformasyon Derneği (UMED) ve Keçiören Belediyesi ortaklığında düzenlenen Medya ve Terör Sempozyumu'nda konuşan Başbakan Yardımcısı Numan Kurtulmuş terörle mücadeleye ilişkin çarpıcı açıklamalarda bulundu. Terörle mücadelenin şifresinin medyada milli bir dil kurmak olduğunu açıklayan Kurtulmuş. medyayı emperyalist dile uymama konusunda uyardı.


Küresel ölçekte birtakım sorunlarla uğraşıldığını, küresel yoksulluk ve küresel iklim değişikliği gibi küresel mücadele gerektiren küresel terörün yalnızca Türkiye'nin meselesi olmadığını söyleyen Kurtulmuş, bütün demokrasi yanlısı ülkelerin eş zamanlı olarak terör örgütlerinin tamamıyla mücadele etmediğini gerekliliğine değindi. 

Terör örgütlerine destek olan kişi, kurum, istihbarat teşkilatları, siyasi ve siyasal destek olduğuna işaret eden Kurtulmuş, bu desteğin kesilmesi halinde hiçbir terör örgütünün ayakta kalamayacağını söyledi.
Terörle kurulan emperyal Medya diline dikkat çeken Kurtulmuş, ABD'nin Irak'ı işgalinin hemen ertesinde medya sayesinde Irak'ın bölünmesinin kolaylaştırıldığını hatırlattı. Aynı senaryonun bugün de Musul için uygulandığını söyleyen Kurtulmuş, medyanın "Şii milisler, Arap milisler, Türk milisler, Kürt milisler" gibi ifadeleri kullanarak emperyal terör örgütlerinin ekmeğine yap sürdüğünü anlattı. 




Başbakan Yardımcısı Kurtulmuş terörle mücadelede medyanın emperyal dili fark ederek, farklılıkları zenginlik olarak görerek, milli dili oluşturmasının önemine işaret etti.
Savcı Selim Kiraz'ın şehit edilmesi hadisesini hatırlatan Kurtulmuş, "Şehit Selim Kiraz'ın o görüntüsü(ağzı bantlı, başına silah dayanmış görüntü) şehit edilmesinden daha beterdir." diyen Kurtulmuş, "RTÜK'ün illa yayın yasağı mı koyması gerekiyor?" diyete tepki gösterdi.

Medya diline dikkat çeken Kurtulmuş, "Terör örgütü imamı, başkanı olmaz. Terör örgütlerinin tüm mensupları teröristtir. Tüm teröristler insanlık düşmanı cinayet çetesidir." diye konuştu.


Yenikapıhaber / Sümeyye Soylu
Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.