PİYASALAR

  • BIST 1009530.470%
  • ALTIN2484.1160.5%
  • DOLAR32.480.15%
  • EURO34.8380.38%
  • STERLİN40.6770.36%
  1. HABERLER

  2. DÜNYA

  3. NATO'dan Rusya açıklaması
NATO'dan Rusya açıklaması

NATO'dan Rusya açıklaması

A+A-

NATO Genel Sekreteri Stoltenberg, NATO mevzilenmesinin savunma amaçlı ve ölçülü olduğunu, amacın ihtilafı provoke etmek olmadığını söyledi.


NATO Genel Sekreteri Jens Stoltenberg, Brüksel'deki NATO Savunma Bakanları Toplantısı'nın Kuzey Atlantik Konseyi oturumu sonrasında yaptığı açıklamada, NATO mevzilenmesinin savunma amaçlı ve ölçülü olduğunu söyleyerek "Rusya ile askere asker, tanka tank, uçağa uçak eşleşmeyeceğiz. Amacımız, ihtilafı provoke etmek değil önlemek." ifadelerini kullandı.

Stoltenberg, Karadeniz'de NATO'nun deniz kuvvetlerini artırmak için iki ilave tedbir almakta anlaşıldığını, NATO'nun Karadeniz'de artırılacak varlığıyla, eğitim, tatbikat, durumsal farkındalık ve deniz koordinasyon fonksiyonlarının güçlendirileceğini belirtti.

Karadeniz'e Türkiye ve Romanya gibi NATO üyesi ülkelerin sınırı olduğunu anımsatan Stoltenberg, "NATO deniz kuvvetlerimiz daha sık Karadeniz'e gidecek ve müttefiklerle tatbikatlar yapacak. Karadeniz varlığımızın artacak olması provokasyon veya tansiyonu artırmayı amaçlamıyor. Bu, NATO'nun geniş anlamda savunma ve caydırıcılığının artırılmasıyla ilgili." diye konuştu.

AA
Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.