PİYASALAR

  • BIST 1009693.461.77%
  • ALTIN2496.1610.03%
  • DOLAR32.4970.13%
  • EURO34.598-0.09%
  • STERLİN40.049-0.49%
  1. HABERLER

  2. DÜNYA

  3. 'NATO, Soğuk Savaş kuruluşu olarak kaldı'
'NATO, Soğuk Savaş kuruluşu olarak kaldı'

'NATO, Soğuk Savaş kuruluşu olarak kaldı'

A+A-

Rusya Dışişleri Bakanı Sergey Lavrov, Rusya'nın hiçbir ülkeyle çatışma aramadığını, ancak kendi çıkarlarını koruyabilecek güçte olduğunu söyledi.



53. Münih Güvenlik Konferansı'nda konuşan Rusya Dışişleri Bakanı Sergey Lavrov, Rusya ve Batı'nın kaygılarının giderilmesi, ayrıca diyaloğun sürdürülmesi için NATO ile askeri iş birliğinin yeninden başlatılması gerektiğini söyledi.

NATO ve Rusya arasında güvenliği karşılıklı saygı çerçevesinde birlikte sağlama kararı aldıklarını ancak bunun gerçekleşmediğini söyleyen Lavrov, . NATO'nun Soğuk Savaş kuruluşu olarak kaldığını ifade etti.

Lavrov, Rusya'nın Batı ile ilişkilerindeki gerilimin suni olduğunu belirterek, "Rusya kimseyle çatışma arayışında değil, ancak her zaman kendi çıkarlarını koruyabilecek güçtedir. Bizim ana prensibimiz, hedefe diyalog yoluyla varmaktır." ifadesini kullandı.

Minsk Anlaşmasının şartları yerine getirilmeden Batı'ya uyguladıkları yaptırımları kaldırmayacaklarını söyleyen Lavrov, ABD ile pragmatik ve karşılıklı saygı temelinde ilişkileri geliştirmek istediklerini dile getirdi.

AA
Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.