PİYASALAR

  • BIST 1009079.970%
  • ALTIN2324.290.76%
  • DOLAR32.3520.06%
  • EURO34.941-0.33%
  • STERLİN40.924-0.32%
  1. HABERLER

  2. Nasır el-Hariri, 'Esed rejimi süreci sabote ediyor'
Nasır el-Hariri, 'Esed rejimi süreci sabote ediyor'

Nasır el-Hariri, 'Esed rejimi süreci sabote ediyor'

A+A-

Suriye konulu Cenevre 4 görüşmelerine katılan muhalefet heyetinin başkanı Nasır el-Hariri, BM binasındaki görüşmelerin resmi açılış toplantısına gitmek üzere, konakladıkları Crowne Plaza Oteli'nden ayrılmadan önce gazetecilere açıklama yaptı.


Birleşmiş Milletler (BM) Suriye Özel Temsilcisi Staffan De Mistura ile öğle saatlerinde gerçekleştirdikleri görüşmelerde sorun olmadığını söyleyen Hariri, "Moskova ve Kahire platformlarından heyetimiz içinde birer kişi var zaten. Açılış toplantısında onlar zaten bulunacaklar." dedi.

"Rejimi en fazla rahatsız eden şey, siyasi geçiştir"

Hariri, Esed rejiminin Dışişleri Bakanı Yardımcısı Faysal Mikdad'ın "siyasi geçiş bir rüyadır" sözlerine yanıt olarak , şunları söyledi:

"Rejimi en fazla rahatsız eden şey, siyasi geçiştir. Zira bu, varlığını tehdit ediyor. Bu can sıkıcı sözlerle karşılaşmamız normaldir. Rejimin sabote etmek girişimleri normaldir."

Cenevre 1 Bildirisi'nin iki tarafın karşılıklı rızasına dayanan geçiş yönetimi kurulmasını öngördüğünü hatırlatan Hariri, "Beşşar Esed'in görevde kalması da Suriye halkının tasarrufundadır. Suriye halkı istemeden Beşşar Esed'in iktidarda kalması rüyadır. Asıl rüya, siyasi geçişin Beşşar Esed ile gerçekleşmesidir" diye konuştu.


AA

Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.