PİYASALAR

  • BIST 1009068.98-0.12%
  • ALTIN2324.5670.77%
  • DOLAR32.3720.13%
  • EURO34.956-0.28%
  • STERLİN40.937-0.3%
  1. HABERLER

  2. SİYASET

  3. MYK sonrası AK Partili Çelik açıklama! CHP'ye sert Suriye tepkisi
MYK sonrası AK Partili Çelik açıklama! CHP'ye sert Suriye tepkisi

MYK sonrası AK Partili Çelik açıklama! CHP'ye sert Suriye tepkisi

Cumhurbaşkanı ve AK Parti Genel Başkanı Recep Tayyip Erdoğan başkanlığında AK Parti Merkez Yürütme Kurulu (MYK), toplandı. AK Parti sözcüsü Ömer Çelik toplantı sonrası açıklamalarda bulundu.

A+A-

Çelik'in açıklamalarından satır başları şu şekilde:

Güvenli bölgeyle ilgili olarak değerlendirmelerde bulunan Çelik, NATO'nun güney sınırlarını koruyan bir ülke olarak NATO içinde müttefiklik ruhuna aykırı birtakım yaklaşımların olduğunu belirterek Suriye'de kurulacak güvenli bölgeyle ilgili Türkiye'nin gerekirse tek başına hareket edebileceğinin altını çizdi.

CHP'nin Suriye tavrı eleştirildi

CHP'nin Fırat'ın doğusuna operasyonla ilgili olarak, "Yakında bir seçim mi var" şeklindeki açıklamalarına sert tepki gösteren Çelik, yabancı ülkelerin anlaşılabilir olduğunu belirterek, CHP'nin tavrını anlamak mümkün değil diyerek tepkisini dile getirdi. Ayrıca Çelik, Ne zaman Suriye operasyonu olacak olsa CHP'nin "Orada bir tehdit yoktur." dediğini belirtti. Ne zaman Suriye konuşulsa CHP'nin tansiyonu yükseliyor.

"Ortadoğu'yu aşağılamak ve Ortadoğu'yu Ortadoğululara bırakalım" yaklaşımına sarılan CHP'yi eleştiren Çelik, Türkiye bunları geride bırakmıştır. Diyerek CHP'nin yaklaşımını reddetti.

Türkiye'nin eksenin kaydığına yönelik tartışmalara değinen Çelik, "Türkiye'nin Afrika'ya, Asya'ya elbetteki bir ilgisi olacaktır. Buraları ihmal edemez. Biz tüm bunların yanında elbette NATO ve OECD ile ilişkilerimizi geliştireceğiz ancak diğer dinamikleri de görmezden gelemeyiz." dedi.

Sosyal medyadaki açıklamalara değinen Ömer Çelik, Buradan yapılan birtakım paylaşımların yanlış olduğunu, sosyal medyadan bazı yanlış anlaşılmaların kötü sonuçlara neden olduğunu söyledi.

Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.