PİYASALAR

  • BIST 1009141.980.68%
  • ALTIN2324.0280.75%
  • DOLAR32.3550.07%
  • EURO34.973-0.14%
  • STERLİN40.899-0.28%
  1. HABERLER

  2. DÜNYA

  3. 'Müzakerelerin gelişimini Rumların tavrı belirleyecek'
'Müzakerelerin gelişimini Rumların tavrı belirleyecek'

'Müzakerelerin gelişimini Rumların tavrı belirleyecek'

A+A-

KKTC Cumhurbaşkanı Akıncı, müzakerelerin geleceğini Rum tarafının tavrının belirleyeceğini söyledi.


Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti (KKTC) Cumhurbaşkanı Mustafa Akıncı, BM Genel Sekreterinin Kıbrıs Özel Danışmanı Espen Barth Eide'yi Cumhurbaşkanlığı Sarayı'nda kabul etti.

Görüşmede, Kıbrıs Türk tarafı adına müzakereleri yürüten Özdil Nami, Cumhurbaşkanlığı Sözcüsü Barış Burcu ve BM Genel Sekreterinin Kıbrıs Özel Temsilcisi Elizabeth Spehar da hazır bulundu.

Görüşmenin ardından basın mensuplarına açıklama yapan Akıncı, Rum Meclisinin "Enosis referandumunun (Kıbrıs'ın Yunanistan'a bağlanması) Rum okullarında kutlanması" yönünde aldığı kararın Kıbrıs Türk halkında infiale neden olduğunu söyledi.

Rum lideri Nikos Anastasiadis'ten söz konusu kararın iptalini talep ettiğini söyleyen Akıncı, Rum liderin demeçlerinden, konuyu hafife alan bir yaklaşım içinde olduğu izlenimi edindiğini kaydetti.

Rum lider Anastasiadis ve partisinin, müzakere sürecinden çok seçimleri düşündüklerinin ortaya çıktığını aktaran Akıncı, Rum tarafının, Kıbrıs Türkü'nün temel hakkı ve talebi olan siyasi eşitlik konusunda adım atmasını beklerken, tam tersine müzakerelere zarar verildiğini anlattı. 

Cumhurbaşkanı Akıncı, müzakerelerin bundan sonraki gelişimini, Rum tarafının tavırlarının ortaya koyacağını belirterek, "Yarın ve yarından sonraki birkaç günü iyi görüp, değerlendirmemiz gerekecek. Bu konuda tavır nedir, bizim bu tepkimiz yeterince anlaşıldı mı? Çünkü açıklamadan anlaşılmadığını görüyoruz." ifadelerini kullandı.

AA
Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.