PİYASALAR

  • BIST 10010189.55-0.28%
  • ALTIN2427.992-0.68%
  • DOLAR32.205-0.04%
  • EURO34.793-0.37%
  • STERLİN40.442-0.26%
  1. HABERLER

  2. ÖZEL HABER

  3. Müminler için ilk teravih coşkusu
Müminler için ilk teravih coşkusu

Müminler için ilk teravih coşkusu

A+A-

On bir ayın sultanı Ramazan, bugün kılınacak ilk Teravih namazı ile başlayacak.


İslam alemi bu akşam ilk teravih namazını kılacak, gece ilk sahur heyecanını yaşayacak, yarın da ilk iftarla ramazan coşkusunu yaşayacak.

Ramazan'ı karşılayacak ilk teravih için müminlerin, şehirlerindeki camileri doldurmaları bekleniyor. Camiler de günler öncesinden titiz bir çalışmayla bugün için hazırlandı.

On bir ayın sultanı Ramazan, 24 Haziran Cumartesi günü yapılacak son iftarla uğurlanacak. Müslümanlar 25-27 Haziran tarihlerinde ise Ramazan Bayramı coşkusunu yaşayacak.

Ramazan bir fırsattır

Ramazan, son kutsal kitap Kur'an-ı Kerim'in indirilmeye başlandığı Kadir Gecesi'ni de içine alan mübarek bir zaman dilimidir. Kur'an-ı Kerim'de Kadir Suresi'nde belirtildiği gibi, "Biz onu Kadir gecesi indirdik. Kadir gecesi nedir, bilir misin sen? Kadir gecesi bin aydan hayırlıdır" . Bin aydan daha hayırlı olduğu müjdelenen Kadir Gecesi'ni içine alan Ramazan ayını en iyi şekilde değerlendirmek, günahlar için af dilemek müminler için bir fırsattır.

Bu ayı fırsat bilmeli, elden geldiği kadar ibadet etmeli, Allah'ın razı olduğu işleri yapmalıdır. Bu ayı, ahireti kazanmak için fırsat bilmelidir.

Ramazan orucu

Ramazan ayını mühim kılan özelliklerden biri de İslam'ın şartlarından olan oruç ibadetinin bu ayda yerine getirilmesidir. Yüce Allah, Kur'an-ı Kerim'de, 'Kim Ramazan ayına ulaşırsa oruç tutsun' buyurarak, Ramazan ayında oruç tutulmasını emretmektedir. 

Ramazan ayı oruç, ibadet ve sabır ayıdır. Allah'ın rahmet ve bağış kapılarının açıldığı bu ayda içtenlikle yapılan dua, ibadet ve iyiliklerin Allah katında daha değerli olacağı bildirilmiştir.

Yenikapı Haber/ Sümeyye Soylu

Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.