PİYASALAR

  • BIST 1009533.030.03%
  • ALTIN2492.8270.86%
  • DOLAR32.4860.13%
  • EURO34.7690.15%
  • STERLİN40.5760.02%
  1. HABERLER

  2. DÜNYA

  3. Mülteciler, bakanı kampa almamak için direndi
Mülteciler, bakanı kampa almamak için direndi

Mülteciler, bakanı kampa almamak için direndi

A+A-

Atina'da kampta kalan sığınmacıların, Göç Politikaları Bakanı Mouzalas'ın kampa girişini engellemek istemesi nedeniyle arbede yaşandı.


Yunanistan'ın başkenti Atina'daki Elliniko kampındaki sığınmacıların açlık grevi başlattığı iddiası üzerine, Yunan Göç Politikaları Bakanı Yannis Mouzalas, kampı ziyaret etti. Kampa girmek isteyen Mouzalas, sol bir gruba bağlı protestocular ve sığınmacıların oluşturduğu, aralarında çocukların da bulunduğu insan zinciri tarafından engellenmek istendi. Olaya polisin de dahil olmasıyla kısa süren bir gerginlik yaşandı.

Arbedenin ardından kampa giren Mouzalas, gazetecilere yaptığı açıklamada, açlık grevinin "düzmece" olduğunu ileri sürdü. Durumdan söz konusu sol grubu sorumlu tutan Mouzalas, "Hiçbir zaman açlık grevi olmadı. Aksine, göçmenlere yemek getiren kamyonun girişi engellendi. Olayları, 30 kişilik bir grup çıkardı." diye konuştu.

Kendilerini baskı altında hissedenlerin kamptan ayrılmakta özgür olduğunu vurgulayan Mouzalas, "Yunanistan'da sokak ve meydanlarda göçmen yok. Yemeği beğenmeyebilirler. Ama yemek var." ifadelerini kullandı.

Bakan şartların düzeltilmesi için çalışmalar yapılacağını da kaydetti. 

AA
Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.